Παρασκευή 25 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΤΗΛΕ ...ΠΑΘΗ
ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Τους πληρώνεις

Στο Δήμο όπου μένουμε κοκόρια όλο μάχονται. Από τη μια ο νεοεκλεγμένος δήμαρχος, «αντάρτης» του ΠΑΣΟΚ, με τους μισούς εκλεγμένους συμβούλους του συνδυασμού του τοπικά στελέχη της ΝΔ. Από την άλλη ο πρώην δήμαρχος, νυν αξιωματική αντιπολίτευση, επίσημος υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ. Το δήμαρχο - «αντάρτη» του ΠΑΣΟΚ σε πολλές περιπτώσεις στηρίζει η ελάσσονα αντιπολίτευση, ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ. Προεκλογικά φωνασκούσαν για το ποιος εργολάβος «πρέπει» να χτίσει το νέο δημαρχείο και για πόσες εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Τελικά ο «εκλεκτός» του ΠΑΣΟΚ - ΣΥΝ παρέμεινε στο έργο ως «εκλεκτός» και του ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

Στις πρώτες συνεδριάσεις του νεοεκλεγμένου Δημοτικού Συμβουλίου τσακώνονταν για τις παράνομες μεταδημοτεύσεις και το ποιος «πέρασε» τις περισσότερες προς άγρα ψήφων. 'Η για το πόσους «άτυπους συμβούλους» είχε ο πρώην και με πόσες χιλιάδες ευρώ αμοιβή. Μετά ειπώθηκε ότι και ο νυν όρισε δύο. Πρόσφατα αντιδικούσαν για πέντε διαφημιστικούς «πύργους» που η δημοτική αρχή σχεδιάζει να «φυτέψει» σε έναν ελεύθερο χώρο της πόλης. Η διχογνωμία του γαλαζοπρασινορόζ αχταρμά περιορίστηκε στο πόσα να πάρουν από την εταιρεία που θα εκμεταλλεύεται τους «πύργους», κι αν θα τοποθετηθούν μπρος ή πίσω από κάτι κυπαρίσσια. Οχι για το αν θα προσβληθεί εκ νέου το αστικό τοπίο στην πολύπαθη Αττική.

Ο αντίλογός τους αναμενόμενος. Οτι έτσι εξασφαλίζουν μέσα για να παρέχουν καλύτερες υπηρεσίες. Παραμύθια... Τα δημοτικά τέλη παραμένουν εισπρακτέα και δυσβάστακτα για τη λαϊκή τσέπη. Μάλιστα τελευταία στιγμή και κάτω από πίεση των ταξικών δυνάμεων αποφεύχτηκε η επιβολή τροφείων στο βρεφονηπιακό σταθμό. Ομως κανείς δεν ξέρει τι θα επιχειρηθεί στη μεθεπόμενη σχολική χρονιά. Ούτε τι θα συμβεί με τις τροφούς που δουλεύουν εκεί παράγοντας έργο για την πόλη, αναθρέφοντας τα παιδιά μας, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αλλά εργαζόμενες με το απαράδεκτο καθεστώς της συμβασιούχου, που δεν ξέρει τι της ξημερώνει μόλις λήξει η «σύμβαση».

Το ζήτημα δεν είναι προσωπικό. Η κατάσταση δε θα άλλαζε με έναν άλλο γαλαζοπρασινορόζ δήμαρχο. Συμβαίνει σχεδόν παντού, όπου αυτές οι δυνάμεις ασκούν διοίκηση, γιατί η πολιτική τους είναι τέτοια κεντρικά και συνολικά. Πολιτική που χάραξαν και εφαρμόζουν σε όλα τα πεδία οι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ. Πολιτική που συναποφάσισαν, ως «ευρωμονόδρομο» στις Βρυξέλλες (μέσω Μάαστριχτ και Αμστερνταμ). Πολιτική που, πχ δε διεκδικεί από τον κρατικό προϋπολογισμό τα παράνομα παρακρατημένα από τους ΟΤΑ εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, και αντ' αυτού προωθεί το διαρκές χαράτσωμα των δημοτών για τα πάντα. Που θέλει τον μικρομεσαίο να σφίγγει διαρκώς το ζωνάρι γιατί γι' αυτόν - με διάφορα ευφυολογήματα και μπόλικη προπαγάνδα - ποτέ δεν περισσεύουν χρήματα. Και αν του πεταχτεί ένα ξεροκόμματο, θα πρέπει μια ζωή να τους το χρωστά χάρη. Ετσι κι αυτός πειθήνιος θα τους είναι, κι ο κορβανάς αλώβητος για να λεηλατηθεί από τα μεγάλα ψάρια. Αργά ή γρήγορα εκλογές θα ξαναγίνουν. Δυο πολιτικές θα (ξανα)συγκρουστούν. Καθένας θα πληρώσει την επιλογή του...


Θανάσης ΜΠΑΛΟΔΗΜΑΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ