Παρασκευή 25 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Το κορίτσι με τα μαύρα

Ο Μιχάλης Κακογιάννης υπογράφει τη σκηνοθεσία της εκπληκτικής ελληνικής δραματικής ταινίας «Το κορίτσι με τα μαύρα», που θα προβληθεί απόψε στις 22.10 από το κανάλι της ΒΟΥΛΗΣ.

Η ιστορία αφηγείται τον παράφορο έρωτα, που γεννιέται ανάμεσα σ' ένα νεαρό συγγραφέα, τον Παύλο, και την κόρη της σπιτονοικοκυράς του. Ενας έρωτας, που θα συντριβεί από τον πουριτανισμό της επαρχίας. Ενας έρωτας φλογερός, νεανικός, παθιασμένος, καταδικασμένος, όμως, μέσα στα «στενά» δρομάκια της πανέμορφης Υδρας. Πρόκειται για μια σύγκρουση των αρχαϊκών ηθών ενός νησιού με την «ελευθεριότητα» των πρωτευουσιάνων, των δεσμεύσεων με την αγάπη. Το θέμα της ενοχής και της εξιλέωσης μέσα από τη θυσία θα πάρουν μια μορφή αρχαίας ελληνικής τραγωδίας. Ενας έρωτας που θα «πνιγεί» στα καθαρά νερά του γραφικού λιμανιού του νησιού.

Με την παρουσίαση της ταινίας του «Το κορίτσι με τα μαύρα» (1956), ο Κακογιάννης καθιερώθηκε διεθνώς ως ο πιο σημαντικός και ο πιο γνωστός Ελληνας σκηνοθέτης. Η ταινία διακρίθηκε στο Φεστιβάλ των Καννών, που κέρδισε το «Χρυσό Βραβείο» καλύτερης ξένης ταινίας της Αμερικανικής Ενωσης Τύπου 1957 και που υμνήθηκε από τους κριτικούς και κυρίως που αγαπήθηκε από το κοινό. Πρωταγωνιστούν οι αξέχαστοι Ελλη Λαμπέτη και Δημήτρης Χορν. Μαζί τους οι Γιώργος Φούντας και Ελένη Ζαφειρίου.

«Ο Ντίλινγκερ πέθανε». Δραματική ταινία σε σκηνοθεσία Μάρκο Φερέρι.

Ο Γκλάουκο επιστρέφει στο σπίτι του από τη δουλιά. Βρίσκει τη γυναίκα του άρρωστη με πονοκέφαλο στο κρεβάτι. Της δίνει ένα καταπραϋντικό χάπι. Το βραδινό του είναι στο τραπέζι, κρύο. Το έχει ετοιμάσει η υπηρέτρια Σαμπίν, αλλά του φαίνεται απαίσιο. Αποφασίζει να μαγειρέψει ο ίδιος. Ενώ ψάχνει στα ντουλάπια να βρει τα κατάλληλα υλικά που θα τον εμπνεύσουν, ανακαλύπτει ένα περίστροφο, τυλιγμένο σε μια εφημερίδα, που γράφει για το σκοτωμό του Αμερικανού γκάνγκστερ Ντίλινγκερ. Το περιεργάζεται, το λύνει, το καθαρίζει, το γρασάρει, τελικά το βάφει κόκκινο... Παίζουν: Μισέλ Πικολί, Ανίτα Πάλεμπεργκ, Ανί Ζιραρντό (ΕΤ-1, 24.00).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ