Παρασκευή 25 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ»
Καταγγελίες για αυθαιρεσίες

Τα φαινόμενα αυθαιρεσίας στο «ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος» καθώς και την πολιτική υποχρηματοδότησης και ιδιωτικοποίησης της έρευνας και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Ενότητα Δημοκρίτου».

Στην ανακοίνωση καταγγέλλονται οι προσπάθειες «του υπουργού Ανάπτυξης να προκαλέσει την παραίτηση του διευθυντή του Κέντρου, Δ. Νιάρχου, τον οποίο ο ίδιος προ διετίας διόρισε» και σε βάρος του οποίου εκκρεμεί δικαστική διαμάχη πριν ακόμα από το διορισμό του. Ακόμα, καταγγέλλεται ότι «ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Πυρηνικής Τεχνολογίας - Ακτινοπροστασίας αποπειράται να εκδιώξει το μεγαλύτερο μέρος του έμπειρου προσωπικού του ερευνητικού αντιδραστήρα (ενώ υποτίθεται ότι πασχίζει για την επαναλειτουργία του), κατά παράβαση πλήθους νόμων».

Στην ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Ενότητα Δημοκρίτου» χαρακτηρίζει πρόκληση για κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενο άνθρωπο τα παραπάνω φαινόμενα αυθαιρεσίας, επισημαίνοντας ότι αποτελούν κορυφή του παγόβουνου, των πολλών προβλημάτων που υπάρχουν με τους ισχύοντες νόμους.

Και προσθέτει ότι «η χρόνια υποχρηματοδότηση της έρευνας στην Ελλάδα, σε συνδυασμό με την αγοραία αντίληψη της έρευνας που προβάλλει ως πρότυπο η ΕΕ, οδηγούν στον κατακερματισμό των ερευνητικών προσπαθειών και στη μετατροπή των δημόσιων ερευνητικών κέντρων σε γραφεία παροχής στοιχειωδών υπηρεσιών στο νοσηρό (ακόμα και με καπιταλιστικά κριτήρια) εγχώριο ιδιωτικό τομέα, ενώ οι καθηλωμένοι σε απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα μισθοί οδηγούν έως και σε ανελέητη "άμιλλα" για εξασφάλιση επιμισθίων και άλλων αδιαφανών αποδοχών».

Η «Αγωνιστική Ενότητα Δημοκρίτου» καλεί τους εργαζόμενους «σε επαγρύπνηση, διότι οι σημερινές αυθαιρεσίες, ιδιαίτερα σε χώρους αυξημένης ευαισθησίας και επικινδυνότητας, αποτελούν προμήνυμα λαίλαπας αυταρχικών μέτρων εις βάρος του συνόλου των εργαζομένων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ