Τετάρτη 30 Μάη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ
Απαιτείται κτίριο για το Ειδικό Σχολείο

Σε ακατάλληλο ενοικιαζόμενο κτίριο στεγάζεται το Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας εξαιτίας της συνειδητής πολιτικής αδιαφορίας των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως καταγγέλλει η δημοτική κίνηση «Συμπαράταξη για την Ορεστιάδα». Εδώ και είκοσι χρόνια οι μαθητές του Ειδικού Νηπιαγωγείου, Δημοτικού και Γυμνασίου είναι «καταδικασμένοι» να στοιβάζονται σε ένα μη λειτουργικό κτίριο μακριά από τις ανάγκες τους.

«Την κύρια ευθύνη για την απαράδεκτη αυτή κατάσταση έχουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που με την πολιτική λιτότητας αρνούνται να επιχορηγήσουν την κατασκευή ενός σύγχρονου κτιρίου που θα φιλοξενεί αυτά τα παιδιά με τα ιδιαίτερα προβλήματα. Μεγάλες, όμως, είναι οι ευθύνες και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο Δήμο της Ορεστιάδας, και στο Νομό Εβρου, και στηρίζουν με την ψήφο τους και την ανοχή τους αυτές τις πολιτικές» σημειώνει η παράταξη.

Η «Συμπαράταξη» θεωρεί μονόδρομο την ανάπτυξη αγώνων από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για την εξασφάλιση οικοπέδου καθώς και τη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για να ξεκινήσει η ανέγερση ενός σύγχρονου Ειδικού Σχολείου στην Ορεστιάδα. «Ο αγώνας αυτός θα διευκολυνθεί από την αποδυνάμωση των κομμάτων του δικομματισμού που όλα αυτά τα χρόνια πεισματικά κωφεύουν στις εκκλήσεις γονέων κι εκπαιδευτικών και με την ανάλγητη πολιτική τους έχουν καταδικάσει παιδιά με τις ιδιαίτερες ανάγκες να στεγάζονται σε ακατάλληλα κτίρια» υπογραμμίζει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ