Τετάρτη 6 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 37
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΛΗ
«Λαβές αδιαφορίας»

Ομοσπονδία και Πολιτεία ...πνίγουν το άθλημα, σύμφωνα με τον Ολυμπιονίκη Κώστα Θάνο

Στο σημερινό Β΄ μέρος της συνέντευξης του Κώστα Θάνου στο «Ρ» σχετικά με την κατάσταση στο χώρο της πάλης, ο Ολυμπιονίκης αθλητής μιλάει για τις ευθύνες που έχουν Ομοσπονδία και Πολιτεία για το σημερινό τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει το άθλημα. Παράλληλα, εκφράζει τη δική του κραυγή αγωνίας, βλέποντας τη μάχη κομματικών συμφερόντων που διεξάγεται ακόμα και στα πλαίσια του αθλητισμού.

Σχετικά με την Ομοσπονδία, ο Κώστας Θάνος τονίζει: «Κατ' αρχήν περιφρονούν τους προπονητές, οι οποίοι με νύχια και με δόντια αγωνίζονται στα σωματεία τους να μαζέψουν και στη συνέχεια να κρατήσουν τα παιδιά και έχουν να πληρωθούν, τα ψίχουλα που τους δίνουν, δύο χρόνια. Επίσης γίνονται διακρίσεις στις πληρωμές των σωματείων. Ολα αυτά απομακρύνουν τους νέους από την παλαίστρα».

Οσον αφορά το ρόλο της Πολιτείας: «Εδώ είναι το ζήτημα. Ο κ. Ορφανός τα γνωρίζει αυτά. Αν θυμάστε, οι αθλητές της Εθνικής Ομάδας είχαμε κάνει κατάληψη στα γραφεία της Ομοσπονδίας διαμαρτυρόμενοι γιατί σταμάτησε η προετοιμασία για το Πεκίνο. Ενώ η Ομοσπονδία παίρνει 2.250.000 ευρώ το χρόνο και τα λεφτά αυτά είναι του ελληνικού λαού, δεν έχει υποχρέωση ο κ. Ορφανός να ξέρει πού πάνε τα λεφτά αυτά; Εμείς, κι απαντώ στο ερώτημά σας, τον είχαμε ενημερώσει ότι είμαστε απλήρωτοι από το Μάρτη του 2004. Οταν κάναμε την κατάληψη, ζητήσαμε οικονομικό και διοικητικό έλεγχο. Ο τότε ΓΓΑ και συναθλητής μας κ. Κουκουδήμος έδειξε ενδιαφέρον, αλλά δεν είχε καμιά αρμοδιότητα για να μπορέσει να κάνει κάτι. Μας είπε μόνο ότι "είναι υποχρέωση του κ. Ορφανού να παρέμβει". Από τότε μέχρι σήμερα έχουν περάσει περίπου δυο χρόνια. Και παρόλο ότι στην τελευταία Γενική Συνέλευση καταψηφίστηκε από τα σωματεία και ο απολογισμός του 2005 και ο Προϋπολογισμός του 2006, η Πολιτεία εξακολουθεί και χρηματοδοτεί ένα ΔΣ το οποίο προέκυψε από εκλογές στις οποίες πήραν μέρος σωματεία - μαϊμού. Ολα αυτά είναι λογικό να μας βάζουν σε διάφορες σκέψεις, π.χ. το γεγονός ότι ο πρόεδρος, ο αντιπρόεδρος κι ο ταμίας της Ομοσπονδίας είναι από τη Θεσσαλονίκη και από την εκλογική περιφέρεια του κ. Ορφανού, μήπως έχει παίξει κάποιο ρόλο; Ετσι, λοιπόν, τίθεται ένα πολύ σοβαρό πολιτικό ζήτημα που αφορά τον κ. υφυπουργό Πολιτισμού, αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού, αλλά κι όλο το αθλητικό κίνημα. Η ίδια η Πολιτεία βάζει φραγμό στην ανάπτυξη του αθλήματος, π.χ. στο φετινό Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα είχαμε παταγώδη αποτυχία, αφού πήγαμε με είκοσι μέρες προετοιμασία. Τι θα γίνει το Σεπτέμβρη στο Αζερμπαϊτζάν, που έχουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και είναι πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου;».

  • Αύριο το τελευταίο μέρος της συνέντευξης του Κώστα Θάνου.

Ν.ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ