Παρασκευή 8 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Προεκλογικές τηλε-περιοδείες

Ολοφάνερη επιδίωξη των επισκέψεων του πρωθυπουργού σε διάφορα «μεγάλα έργα», συνοδεία των καναλιών, είναι να περάσει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση «κάνει τις δεσμεύσεις πράξη»...

Με αιφνιδιαστικές επισκέψεις σε διάφορα «μεγάλα έργα», συνοδεία τηλεοπτικών καναλιών, κλιμακώνει την προεκλογική εκστρατεία του κυβερνώντος κόμματος ο Κ. Καραμανλής, αν και ακόμα κρατάει «επτασφράγιστο μυστικό» το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Η τακτική αυτή, των επισκέψεων δηλαδή του πρωθυπουργού σε μεγάλα έργα, που ξεκίνησε το περασμένο Σάββατο στη Θεσσαλονίκη και συνεχίστηκε χτες στην Ψυττάλεια, θα συνεχιστεί το επόμενο διάστημα με βάση σχεδιασμό που έχει γίνει από το επικοινωνιακό επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου. Στόχος είναι να υποστηριχθεί, με τη δύναμη της τηλεοπτικής εικόνας, το βασικό σλόγκαν, ότι δηλαδή η κυβέρνηση «κάνει πράξη τις δεσμεύσεις της», επιχειρώντας ακριβώς να ρίξει στάχτη στα μάτια των λαϊκών στρωμάτων και να αποκρύψει πίσω από τα «μεγάλα έργα» τη σκληρή πραγματικότητα, ότι δηλαδή στην τριετή γαλάζια κυβερνητική θητεία η πλειοψηφία των λαϊκών στρωμάτων είδε την κατάστασή της να χειροτερεύει.

Για το λόγο αυτό το Μέγαρο Μαξίμου αποδίδει μεγάλη σημασία στην τηλεοπτική εικόνα του πρωθυπουργού «που κάνει τα λόγια έργα». Προκειμένου να μην υπάρξουν ανεπιθύμητα «απρόοπτα» (διάβαζε συγκεντρώσεις απολυμένων εργατών, συμβασιούχων κ.ο.κ.), το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού ενημερώνει τους δημοσιογράφους για τις περιοδείες ελάχιστες ώρες νωρίτερα.

Πάντως το απόγευμα ο Κ. Καραμανλής θα μιλήσει στο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ στα Καμένα Βούρλα, ενώ την Κυριακή θα μιλήσει στο προσυνέδριο της ΝΔ για τους αγρότες στη Λάρισα. Με δεδομένο ότι η κατάσταση των φτωχών αγροτών χειροτέρεψε επί γαλάζιας διακυβέρνησης, τις τελευταίες μέρες πραγματοποιούνται συνεχώς συσκέψεις κυβερνητικών στελεχών και γαλάζιων αγροτών, προκειμένου να υπάρξει μια «αξιοπρεπής εμφάνιση» του πρωθυπουργού στο θεσσαλικό κάμπο. Στα «πυροτεχνήματα» που περιέχει το κυβερνητικό οπλοστάσιο είναι και η εξαγγελία για ένταξη των φτωχών αγροτών στο υπό ίδρυση «Ταμείο για την καταπολέμηση της φτώχειας», ώστε ορισμένοι αγρότες που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας να πάρουν το επίδομα των 1.000 ευρώ το χρόνο. Επίσης είναι πιθανό να εξαγγείλει νέα αύξηση στις αγροτικές συντάξεις, ώστε το ζευγάρι να ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ, αλλά με προοπτική τετραετίας, δηλαδή το 2012...

Στο παιχνίδι εγκλωβισμού και απορρόφησης της αγανάκτησης και οργής των αγροτών συμμετέχουν ενεργά οι γαλάζιοι αγροτοσυνδικαλιστές, που θα υποδεχθούν μετά βαΐων και κλάδων την Κυριακή στη Λάρισα «το μεγάλο φίλο της αγροτιάς». Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Θ. Κοκκινούλη, ο οποίος κάλεσε τους αγρότες να ψηφίσουν ξανά ΝΔ. «Οι αγρότες που στήριξαν τη ΝΔ θα την ξαναστηρίξουν, γιατί κάποιοι που γυρνούν το κεφάλι τους ελάχιστα πίσω στο παρελθόν κατατρομάζουν. Ειδικά στη Θεσσαλία και στη Λάρισα, βλέπουν όλους αυτούς που τους έκλεβαν όλα αυτά τα χρόνια τεράστια ποσά από το βαμβάκι. Για το λόγο αυτό και μόνο εξακολουθούν να μένουν στη ΝΔ», είπε χαρακτηριστικά χτες στον «Αλφα 9,89».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ