Σάββατο 9 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
3η ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Σήμερα η κεντρική σύσκεψη της Αθήνας

Στις 10 π.μ. στο ξενοδοχείο «Τιτάνια»

Μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας, που πατάει γερά στην πείρα από τους αγώνες του προηγούμενου διαστήματος, ξεκινάνε σήμερα, στις 10 το πρωί (ώρα προσέλευσης 9 π.μ.), στο ξενοδοχείο «Τιτάνια» οι εργασίες της Παναθηναϊκής Συνδιάσκεψης του ΠΑΜΕ, με τη συμμετοχή περισσότερων από 600 συνδικαλιστών αντιπροσώπων, που αναδείχτηκαν μέσα από πλατιές συσκέψεις και Γενικές Συνελεύσεις συνδικάτων της Αθήνας. Από τη σύσκεψη θα αναδειχτούν περισσότεροι από 150 αντιπρόσωποι για την 3η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, που πραγματοποιείται το άλλο Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Ιούνη στο ξενοδοχείο «Νοβοτέλ», με τη συμμετοχή 600 συνδικαλιστών απ' όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα των κεντρικών συσκέψεων ενόψει της Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης συμπληρώνουν αυτή της Γραμματείας Πειραιά, την Τετάρτη 13/6, στις 6.30 μ.μ., στο ΕΚΠ και η Παμπατραϊκή Συνδιάσκεψη του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 11/6 (6.30 μ.μ., Μέγαρο Λόγου και Τέχνης).

Τα συμπεράσματα που θα προκύψουν από την Παναθηναϊκή Συνδιάσκεψη αποκτούν γενικότερη σημασία για την εργατική τάξη της πρωτεύουσας. Ολο το προηγούμενο διάστημα, το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα βρέθηκαν στην πρωτοπορία μεγάλων αγώνων για το μεροκάματο και το Ασφαλιστικό, ενάντια στις απολύσεις και τις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση, για κάθε μικρό και μεγάλο πρόβλημα των εργαζομένων.

Εδωσαν τη μάχη για να γίνουν τα αιτήματα του ΠΑΜΕ στόχος πάλης περισσότερων εργαζομένων και συνδικάτων, νέες δυνάμεις να μπουν στον αγώνα ενάντια στην πολιτική που γεννά και οξύνει τα προβλήματα της εργατικής λαϊκής οικογένειας και των φορέων της στο συνδικαλιστικό κίνημα. Στη βάση αυτής της εμπειρίας, οι συνδικαλιστές της Αθήνας θα αποτιμήσουν τα θετικά βήματα στη συγκρότηση και τη δράση του ΠΑΜΕ, αλλά και τα αναγκαία μέτρα για τη βελτίωση της δουλιάς, την ισχυροποίηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Ενόψει της 3ης Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης του ΠΑΜΕ, συσκέψεις πραγματοποιούν ακόμα:

  • Οι ναυτιλιακοί υπάλληλοι (σήμερα 9/6, 6 μ.μ., ΕΚΠ).
  • Ο Σύνδεσμος εμποροϋπαλλήλων και ιδιωτικών υπαλλήλων (10/6, 11 π.μ., αίθουσα ΠΕΜΕΝ).
  • Οι παρατάξεις Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα Υπαλλήλων ΟΛΠ και Δημοκρατική Ενότητα Λιμενεργατών (11/6, 3 μ.μ., αίθουσα ΠΕΜΕΝ). Επίσης, η Ενωση Λογιστών (6.30 μ.μ., ΕΚΠ).

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ