Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ξεχωριστή βραδιά

Ηταν ξεχωριστή βραδιά. Τραγούδι, μουσική, ποίηση, χορός, εικαστικά... Αρώματα και ευωδιές της Κρήτης συνάντησαν τη δωρική λιτότητα και τη γαλήνη της Πάτμου. Αφορμή, τα εγκαίνια (5/6) της έκθεσης ζωγραφικής της Ρουμπίνας Σαρελάκου «Της Κρήτης τ' αργαστήρι», στο Γροίκο της Πάτμου.

Βραδιά αλησμόνητη, για τους δεκάδες φίλους και συναδέλφους που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια. Οχι μόνον τα έργα (πορτρέτα και μουσικά όργανα) έκαναν ξεχωριστή τη βραδιά, αλλά και το βίντεο της δημιουργού, αφιερωμένο στους θησαυρούς της Βιβλιοθήκης του νησιού, με σπάνια παλιά βιβλία και χειρόγραφα... λαβωμένα από το άγγιγμα του χρόνου, μετουσιώθηκαν σε ευαίσθητες εικαστικές εικόνες.

Ακολούθησαν ο πρωτοψάλτης Βασίλειος Νόνης με βυζαντινούς ύμνους - ψαλτήριο (κανονάκι). Και με συνοδεία λύρας, λαούτου, μαντολίνου, ασκομαντούρας, τη μελωδική φωνή του καταξιωμένου Κρητικού καλλιτέχνη, του Βασίλη Σταυρακάκη, που μίλησε για την ξενιτιά, τον πόνο, τη χαρά, την προσμονή, τη λαχτάρα, τον έρωτα, τη νοσταλγία... Μαζί του οι: Ζάχαρης Σπυριδάκης, Μιχάλης Σταυρακάκης, Αντώνης Σταυρακάκης, Γιάννης Ρομπογιαννάκης και ο στιχουργός Μήτσος Σταυρακάκης. Τη συναυλία συνόδευσε το χορευτικό συγκρότημα του «Κέντρου Ερευνας και Διδασκαλίας Κρητικού Χορού» των Γιάννη και Γεωργίου Μεγαλακάκη και η χορευτική ομάδα «Κρηταετοί».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ