Τετάρτη 13 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Διαγωνισμός σύνθεσης

Η Ενωση Ελλήνων Μουσουργών, τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου συνθέτη και μέλους της Δημήτρη Δραγατάκη, προκηρύσσει σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων Δημήτρη Δραγατάκη τον 3ο Διαγωνισμό Σύνθεσης στη μνήμη του. Οπως είναι γνωστό, εκτός από το πολύ σημαντικό συνθετικό έργο του, ο Δημήτρης Δραγατάκης αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του στη διδασκαλία νέων συνθετών. Ετσι, μέσω του διαγωνισμού, η Ενωση Ελλήνων Μουσουργών συμβάλλει στη συνέχιση του έργου του, δημιουργώντας προϋποθέσεις εμπλουτισμού του ελληνικού ρεπερτορίου με καινούρια έργα.

Οι Ελληνες συνθέτες που θα μετάσχουν στο διαγωνισμό, πρέπει μέχρι τις 31/12/2007 να υποβάλουν ένα έργο για σόλο όργανο ή για οργανικό σύνολο, που να μην υπερβαίνει τους 6 εκτελεστές. Στην ενορχήστρωση μπορεί να χρησιμοποιηθεί οποιοσδήποτε συνδυασμός από τα εξής όργανα: φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, κόρνο, τρομπόνι, πιάνο, 2 βιολιά, βιόλα, τσέλο, κοντραμπάσο και μαγνητοταινία. Η διάρκεια του έργου πρέπει να είναι 6-12 λεπτά. Τα έργα θα κρίνει επιτροπή, αποτελούμενη από διακεκριμένους συνθέτες και διευθυντές ορχήστρας και τα τρία καλύτερα θα βραβευτούν με 1.500, 900 και 600 ευρώ, αντίστοιχα.

Πληροφορίες και έντυπα συμμετοχής στο γραφείο της Ενωσης (Δεινοκράτους 35, Κολωνάκι-Αθήνα, 210-7256607, e-mail gcu@otenet.gr, κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Πέμπτη 11πμ-3μμ). Η ΕΕΜ θα μεριμνήσει για την εκτέλεση και ηχογράφηση των βραβευμένων έργων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ