Πέμπτη 14 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
Συμβολικός αποκλεισμός της χωματερής

«Ούτε στα Λιόσια ούτε στη Φυλή, έξω απ' το Θριάσιο η χωματερή». Το σύνθημα αυτό βροντοφώναξαν για ακόμα μια φορά κάτοικοι και φορείς των Ανω Λιοσίων και των γύρω δήμων που απέκλεισαν συμβολικά τη χωματερή χτες το απόγευμα. Συνεχίζοντας τον αγώνα που έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, διατράνωσαν και πάλι την απόφασή τους να μη σταματήσουν μέχρι την οριστική ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και πάλι η κυβέρνηση είχε φροντίσει προκλητικά να αποκλείσει εκείνη πρώτη τη χωματερή με διμοιρίες των ΜΑΤ και κλούβες. Οι κάτοικοι και οι φορείς της περιοχής, παρά και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που δίνει «πράσινο φως» για την επέκταση της χωματερής με αποτέλεσμα τις επόμενες μέρες να εγκατασταθούν οι εργολάβοι, δήλωσαν σε όλους τους αρμόδιους (κυβέρνηση και όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) ότι δε θα δεχτούν να συνεχίσουν να ζουν με τα σκουπίδια της Αττικής, για μερικές ακόμη δεκαετίες...

Η χτεσινή κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ και συνεχίστηκε με δυναμική πορεία με πανό και συνθήματα που έφτασε ως την είσοδο της χωματερής. Παρά την απαγόρευση της αστυνομίας να περάσουν μέσα, κάτω από τη δυναμική τους διεκδίκηση, υποχρέωσαν τις κλούβες και τα ΜΑΤ να υποχωρήσουν και με πορεία να φτάσουν στο χώρο της χωματερής και να τον αποκλείσουν συμβολικά. Οι διαδηλωτές τοιχοκόλλησαν ψήφισμα στα γραφεία του ΕΣΔΚΝΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ