Πέμπτη 14 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΟΗΕ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
Σημαντική η υποστήριξη στην Κούβα

ΓΕΝΕΥΗ.--

Τουλάχιστον 25 χώρες προσέφεραν την υποστήριξή τους στην Κούβα στις εργασίες του Συμβουλίου του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κατά τη διάρκεια συζήτησης έκθεσης με θέμα «την κατάσταση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Κούβα».

Τόσο οι αντιπρόσωποι από την Παλαιστίνη, τη Σρι Λάνκα, τη Νικαράγουα, τη Βενεζουέλα, το Βιετνάμ, το Εκουαδόρ, το Ιράν, τη Βολιβία, την Κίνα αλλά και τη Νότια Αφρική, τη Ρωσία, την Ινδία, την Ινδονησία, τη ΛΔ Κορέας, την Αλγερία, τη Συρία, το Σουδάν, της Μαλαισίας, της Λιβύης, της Αγκόλας, της Ζιμπάμπουε, το Μπαγκλαντές, τη Λευκορωσίας, το Πακιστάν και το Ουζμπεκιστάν ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στη συγκεκριμένη έκθεση.

Ιδιαίτερης σημασίας, σύμφωνα με την «Πρένσα Λατίνα», ήταν η παρέμβαση της αντιπροσωπείας από τη Σρι Λάνκα που θυμήθηκε το ρόλο που έπαιξε η Κούβα στην εξάλειψη του απαρτχάιντ, καθώς και τα λόγια του Νέλσον Μαντέλα που υπογράμμισε ότι χρωστάει την ελευθερία του στη συνεισφορά της Κούβας στον πόλεμο για την απελευθέρωση της Αγκόλας.

Το Βιετνάμ, η Νικαράγουα, η Βενεζουέλα και η Βολιβία υπογράμμισαν το παράδειγμα της Κούβας στους τομείς της Εκπαίδευσης και της Υγείας και υπογράμμισαν τα επιτεύγματά της σε όλους τους τομείς, παρά την επιβολή του αποκλεισμού από τις ΗΠΑ για πάνω από 40 χρόνια.

Νωρίτερα, ο Κουβανός πρεσβευτής στη Γενεύη, Χουάν Αντόνιο Φερνάντες, περιέγραψε ως φάρσα τη συγκεκριμένη έκθεση και προειδοποίησε πως σύντομα «αυτό το γελοίο θέαμα» θα τελειώσει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ