Τετάρτη 20 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑΥΠΗΓΕΙΩΝ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ
Απέκλεισαν την οδό Πειραιώς

Σύσσωμοι χτες το πρωί οι 1.500 περίπου εργαζόμενοι στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, συγκεντρώθηκαν στην πύλη του ναυπηγείου. Από εκεί, με πούλμαν έφτασαν στην Ιερά Οδό και με πορεία πήγαν στο υπουργείο Εργασίας, απαιτώντας να επιστρέψουν στη δουλιά οι 11 απολυμένοι συνάδελφοί τους και να μη γίνουν νέες απολύσεις, καθώς η αγοράστρια γερμανική εταιρεία Thyssen Krupp, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας και της αύξησης των κερδών της, απειλεί πως θα προχωρήσει σε δραστική μείωση προσωπικού.

Με συνθήματα διαμαρτυρίας, απέκλεισαν για δύο ώρες την οδό Πειραιώς, ενώ αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υφυπουργό Απασχόλησης Γερ. Γιακουμάτο. Ο υφυπουργός μοίρασε κούφιες υποσχέσεις πως αύριο ή μεθαύριο θα συναντηθεί με τη διοίκηση της εταιρείας και την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει νέα συνάντηση με τους εργαζόμενους.

Στην ουσία δηλαδή, όπως τόνισε ο Στάθης Σιατής, μέλος της διοίκησης του σωματείου εργαζομένων και εκπρόσωπος της Εργοστασιακής Επιτροπής (ΕΕΣΝ), «προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο για να συρρικνώσουν το ναυπηγείο». Ο συνδικαλιστής επανέλαβε την πρόταση της Εργοστασιακής Επιτροπής, οι εργαζόμενοι «να συνεχίσουν ενωμένοι τον αγώνα τους και να τον βγάλουν έξω από τη μάντρα του ναυπηγείου. Στη Βουλή, στο Μαξίμου, στα αρμόδια υπουργεία, εκεί πρέπει να δοθεί η μάχη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ