Τετάρτη 20 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΝΗΣΙΩΝ
«Στο πόδι» για τον ακτοπλοϊκό αποκλεισμό

Το ένα μετά το άλλο τα νησιά του Αιγαίου αρχίζουν να ξεσηκώνονται, καθώς η συνεχιζόμενη υποβάθμιση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών, οι οποίες έχουν μετατραπεί σε εφοπλιστικό τσιφλίκι, δεν μπορούν να καλύψουν ούτε στοιχειωδώς τις ανάγκες των κατοίκων. Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, αναμένεται φορείς και κάτοικοι του νησιού της Σύμης, οι οποίοι από τον περασμένο Δεκέμβρη έχουν μείνει χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά, να συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό Μ. Κεφαλογιάννη.

«Στο πόδι» βρίσκεται και το νησί της Λήμνου, καθώς το ακτοπλοϊκό ταξίδι από το Λαύριο αποτελεί «Οδύσσεια» αφού τα πλοία φτάνουν στο νησί είτε μέσω Ψαρρών είτε μέσω Σαμοθράκης! Την περασμένη Παρασκευή είχε γίνει και συνάντηση της Συντονιστικής Επιτροπής των φορέων της Λήμνου με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, ο οποίος προκλητικά ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να ικανοποιήσει κανένα αίτημα! Στη συνάντηση είχε παραβρεθεί και ο βουλευτής του ΚΚΕ Σταύρος Σκοπελίτης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Συντονιστική Επιτροπή επισημαίνεται ότι μετά την αποτυχημένη συνάντηση, επιβεβαιώνεται ότι «λύσεις στο πρόβλημα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών μπορούν να δοθούν μόνο κάτω από την πίεση μαζικών κινητοποιήσεων διαρκείας των κατοίκων του νησιού μας», σε συντονισμό με τους άλλους νησιώτες και τους ναυτεργάτες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ