Τρίτη 26 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Πολύνεκρες αντικατοχικές επιθέσεις

Από τη χτεσινή βομβιστική επίθεση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Βαγδάτης

Associated Press

Από τη χτεσινή βομβιστική επίθεση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Βαγδάτης
ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Μια νέα πολύνεκρη επίθεση, στην καρδιά της ιρακινής πρωτεύουσας, απέδειξε ότι παρά τα δρακόντεια και αλλεπάλληλα σχέδια ασφάλειας, η κατάσταση τείνει εκτός ελέγχου στη χώρα. Καμικάζι εξερράγη στην αίθουσα υποδοχής του, εξαιρετικά καλά φυλαγμένου, ξενοδοχείου «Μανσούρ Μέλια», όπου συνεδρίαζαν αξιωματούχοι του υπουργείου Αμυνας, βουλευτές και ορισμένοι σουνίτες φύλαρχοι. Σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι και τραυματίστηκαν 21, στην πλειοψηφία αξιωματούχοι.

Κάποιοι από τους παρόντες φυλάρχους ήταν μέλη του Συμβουλίου Σωτηρίας της επαρχίας Ανμπάρ, που έχει αντιταχθεί στη δράση της «αλ Κάιντα» αν και στηρίζει την αντίσταση. Μέλη του Συμβουλίου σχολίαζαν ότι όσοι βρίσκονταν στο ξενοδοχείο είχαν «μυστικές επαφές με την κυβέρνηση και ίσως με τους κατοχικούς».

Στο Μπαϊτζί (βορείως της Βαγδάτης), καμικάζι με βυτιοφόρο εξερράγη στην περίφραξη του αστυνομικού αρχηγείου σκοτώνοντας 18 και τραυματίζοντας 40, κυρίως αστυνομικούς. Στη Μοσούλη, παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε κατοικημένη περιοχή σκοτώνοντας 3 πολίτες και τραυματίζοντας 40, ενώ στη σιιτική Χίλα καμικάζι στόχευσε το κτίριο του κυβερνήτη. Οι πληροφορίες αναφέρουν 8 - 20 νεκρούς και 56 τραυματίες, κυρίως μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η κατοχική εκκαθαριστική επιχείρηση στην επαρχία Ντιγιάλα, με τις αμερικανικές δυνάμεις να βρίσκονται, πλέον, εντός της πόλης Μπαακούμπα. Τέλος, σε θάνατο δι' απαγχονισμού καταδικάστηκαν από το Ανώτατο Ποινικό δικαστήριο 4 αξιωματούχοι του καθεστώτος Σαντάμ Χουσεΐν για τις αιματηρές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων, το 1988.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ