Κυριακή 1 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΡΟΔΟ
Κάποιο λάθος έχουν κάνει

1. Κάνει λάθος ο πρωθυπουργός να υποτιμάει τη νοημοσύνη μας. Πιστεύει ότι μπορεί να κάνει και να λέει ό,τι θέλει χωρίς συνέπειες. Είναι υπεύθυνος όχι μόνο για όσα πράττει και συντηρεί αλλά και για όσα συστηματικά αγνοεί (ή κάνει πως αγνοεί). Τον τρέφουν η κολακεία και η πλαδαρότητα των παρατρεχάμενων. Ο κυνισμός του έχει τις βάσεις του στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας, εκεί όπου η έμμεση δημοκρατία μας μεταβάλλεται σε τυραννία. Υπό την αξιοθρήνητη διακυβέρνησή του δοκιμάζουμε τα έσχατα όρια της αντοχής μας.

2. Κάνει λάθος τακτικής ο Πολύδωρας αν πιστεύει πως, παίζοντας με τους κρατούμενους, θα λάβει το πολυπόθητο «τρελόχαρτο» από τον Καραμανλή για να κυκλοφορεί ελεύθερος.

3. Κάνει λάθος ο Παπανδρέου να προσπαθεί να μας τυλίξει με τους τρόπους του παππού και του πατέρα του.

4. Κάνουν λάθος οι τεχνικοί της εξουσίας να πιστεύουν πως μπορούν να μας χειρίζονται όπως θέλουν, επειδή δήθεν μας γνωρίζουν καλά. Προς το παρόν αυτό που γνωρίζουμε καλά είναι η πτώση μας, που έχει το όνομα «αδράνεια», και είναι παροδική. Αγαπητοί τεχνικοί της εξουσίας, οι συνθήκες που έχετε διαμορφώσει στο παζάρι, με τη στήριξη των δημοσιογράφων, ανατρέπονται και ένα κάλεσμα αρκεί για να βγάλει τον Λάζαρο από τον τάφο στο πεζοδρόμιο.

5. Κάνει λάθος ο καλλιτέχνης που δέχεται το φιλοδώρημα του υπουργού Πολιτισμού. Αντί να παίζει την ύπαρξή του κορόνα - γράμματα, ανοίγοντας νέους δρόμους, αναλαμβάνει πόστο στο pet shop του Βουλγαράκη.

6. Κάνει λάθος ο Αλαβάνος που δηλώνει ότι επιθυμεί την ενότητα της Αριστεράς. Η προεκλογική προσποίηση δείχνει μικροψυχία αντάξια των παπάδων, των οποίων η επίδραση στο Συνασπισμό χρήζει έρευνας.

7. Κάνουν λάθος οι προοδευτικοί διανοούμενοι να σνομπάρουν όσους ασχολούνται με τα φασιστοειδή του Καρατζαφέρη. Η ανώδυνη, γελοία εμφάνιση μιας μετριότητας κρύβει ένα κόλπο που μπορεί να αποβεί έως και επικίνδυνο. Το ξόανο αυτό δε ζει με φαντάσματα, έχει οπαδούς. Φύτρωσε κατόπιν προσωπικής φροντίδας στο θερμοκήπιο Μητσοτάκη και συντηρείται από την εδώ Εκκλησία και το εκεί πατριαρχείο. Πρόκειται για παπατζή που δεν ορρωδεί προ ουδενός και κάθε σιωπή γύρω από αυτόν γίνεται συνενοχή. Εξαιρώ τους Νεοδημοκράτες, που ακόμα τρέχουν τα σάλια τους για την πελατεία που έχασαν και την περιμένουν να γυρίσει στο σπίτι. Σε αυτούς τους απολωλότες ανήκουν και οι έμπλεοι μεγαλείων εθνικοφροσύνης, όπως ο Πλεύρης, ο γιος του και το κακό συναπάντημα. Η αλλαγή της δήθεν δημοκρατικής συμπεριφοράς του Καρατζαφέρη θα γίνει την επομένη των εκλογών και πολλοί θα τρίβουν τα μάτια τους μπροστά σε τέτοια μεταμόρφωση, αλλά θα είναι αργά.


Του
Γιώργου ΚΑΚΟΥΛΙΔΗ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ