Σάββατο 30 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
Δικαίωση Βολιβίας

Σε κλίμα εγκάρδιο πραγματοποιήθηκε στο «στρατηγείο» της FIFA στη Ζυρίχη η συνάντηση του Σεπ Μπλάτερ με τον Εβο Μοράλες. Ο πρόεδρος της Βολιβίας ταξίδεψε μέχρι την Ελβετία προκειμένου να μεταπείσει τον πρόεδρο της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας σχετικά με την απαγόρευση διεξαγωγής αγώνων σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 3.000 μ. και η παρέμβασή του αποδείχτηκε καθοριστική.

Η αρχική απόφαση της FIFA ήταν να μη διεξάγονται αγώνες σε περιοχές που βρίσκονται σε υψόμετρο μεγαλύτερο των 2.500 μέτρων. Μετά τις σχετικές πιέσεις που δέχτηκε από τα κράτη της Λατινικής Αμερικής, των οποίων τα συμφέροντα θίγονται άμεσα, το σχετικό όριο ανέβηκε στα 3.000 μέτρα. Ομως, η πρωτεύουσα της Βολιβίας, Λα Παζ έμενε και πάλι εκτός, αφού βρίσκεται στα 3.600 μ.

Ο Μοράλες πήρε την κατάσταση στα χέρια του και στην 40λεπτη συνάντηση που είχε με τον Μπλάτερ φάνηκε να κερδίζει τη μάχη. Ο Ελβετός παράγοντας θα ανακοινώσει την οριστική του απάντηση στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, αλλά τα νέα που φτάνουν από τη Βολιβία κάνουν λόγο για ειλημμένη απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ