Σάββατο 30 Ιούνη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΥΒΑ
Ο Φιντέλ απαντά στην πρόκληση Μπους

ΑΒΑΝΑ.--

Με το γνωστό καυστικό χιούμορ του απάντησε ο Κουβανός ηγέτης Φιντέλ Κάστρο στον Αμερικανό Πρόεδρο, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ ευχήθηκε να «εξαφανιστεί» και πρόσθεσε ότι «μια μέρα ο καλός θεός θα πάρει τον Φιντέλ Κάστρο».

Απαντώντας σε άρθρο του στην εφημερίδα «Γκράνμα» ο Φιντέλ Κάστρο υπογραμμίζει ότι «τώρα καταλαβαίνω πώς επέζησα τα σχέδια του Μπους και των άλλων Προέδρων που διέταξαν τη δολοφονία μου». «Ο καλός θεός με προστάτεψε από τον Μπους».

Την Πέμπτη, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, μιλώντας στη Ναυτική Ακαδημία του Νιούπορτ για την κατάσταση στη Λατινική Αμερική και συγκεκριμένα απαντώντας σε ερώτηση Κολομβιανού απόφοιτου, υποστήριξε ότι «μόνο μία μη δημοκρατική χώρα υπάρχει στη γειτονιά μας και αυτή είναι η Κούβα. Πιστεύω ότι ο λαός της Κούβας θα πρέπει να ζει σε μια ελεύθερη κοινωνία. Είναι προς το συμφέρον μας η Κούβα να γίνει ελεύθερη και είναι προς συμφέρον του κουβανικού λαού να μη ζει σε μια απαρχαιωμένη μορφή διακυβέρνησης που είναι τυραννική». Υποσχέθηκε μάλιστα ότι «θα συνεχίσουμε να ασκούμε έντονες πιέσεις για την ελευθερία στην Κούβα», και πρόσθεσε ότι «μια μέρα ο καλός θεός θα πάρει τον Φιντέλ Κάστρο». Λίγο αργότερα, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Γκόρντον Τζοντρόου, ερωτώμενος αν ο Μπους επιθυμεί το θάνατο του Κάστρο απάντησε: «Ο Πρόεδρος έκανε λόγο για ένα αναπόφευκτο γεγονός».

Μια έντιμη απάντηση

Στο μεταξύ, σε άλλο άρθρο του, ο Φιντέλ Κάστρο αναφέρεται στην απάντηση του κουβανικού υπουργείου Εξωτερικών σε ό,τι αφορά την πρόσφατη «πρόσκληση για διάλογο» των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης προς την Κούβα, θέτοντας όμως προϋποθέσεις και όρους. Ο Φιντέλ Κάστρο υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ότι «η ΕΕ έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ» και προσθέτει ότι το κουβανικό υπουργείο Εξωτερικών «έδωσε μια απάντηση αντάξια της Επανάστασής μας και της πολιτικής ηγεσίας της», τονίζοντας επιπλέον ότι απαντήθηκαν και διευκρινίστηκαν όλα τα σημεία που είχαν τεθεί προς την Κούβα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ