Τρίτη 29 Αυγούστου 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΥΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΟΥ
Δεν πρόλαβαν να πατήσουν στεριά

Εντεκα οικονομικοί μετανάστες νεκροί, 14 αγνοούνται στην περιοχή της Αλικαρνασσού, διεσώθηκαν έξι και ο Τούρκος δουλέμπορος που χειριζόταν το σκάφος που βυθίστηκε

Αναζητούν καλύτερη ζωή, με κίνδυνο να τη χάσουν
Αναζητούν καλύτερη ζωή, με κίνδυνο να τη χάσουν
Για ακόμα μια φορά με τη ζωή τους πλήρωσαν την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, έντεκα οικονομικοί μετανάστες, ενώ δεκατέσσερις αγνοούνται, καθώς το πρωί του περασμένου Σαββάτου το σκάφος στο οποίο επέβαιναν και είχε ξεκινήσει από Τουρκία με προορισμό την Κω, βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κω και Αλικαρνασσού. Εξι από αυτούς, μεταξύ των οποίων και ο Τούρκος δουλέμπορος, χειριστής του σκάφους, διασώθηκαν.

Η τραγική αυτή κατάληξη αναδεικνύει το δράμα των μεταναστών που αναζητούν μια καλύτερη ευκαιρία για να ζήσουν με αξιοπρέπεια, για να βγάλουν ένα καλύτερο μεροκάματο, πάνω στην οποία πατούν οι σύγχρονοι και χωρίς ίχνος ανθρωπιάς δουλέμποροι με μοναδικό σκοπό το κέρδος!

Συγκεκριμένα, στις 10 το πρωί του Σαββάτου, όπως αναφέρεται και σε Δελτίο Τύπου του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, η τούρκικη Ακτοφυλακή ενημέρωσε το Λιμεναρχείο της Κω ότι στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κω και Αλικαρνασσού (Μποντρούμ) εντός των χωρικών της υδάτων βυθίστηκε μικρό σκάφος και ζήτησε τη συνδρομή του τοπικού Λιμεναρχείου για έρευνα και διάσωση. Στο «σαπάκι» επέβαιναν συνολικά 32 άτομα (18 Ιρακινοί υπήκοοι, 8 Ιρανοί υπήκοοι, 5 υπήκοοι του Αφγανιστάν και ο Τούρκος διακινητής). Στην περιοχή έσπευσαν και μετείχαν στις έρευνες δυο ελληνικά σκάφη, ένα περιπολικό και ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού, επίσης ιδιωτικά σκάφη καθώς ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.

Ο κυβερνήτης τουρκικής Ακταιωρού, η οποία βρισκόταν στο θαλάσσιο χώρο, ενημέρωσε παράλληλα με τις έρευνες, το Λιμεναρχείο της Κω ότι έχει ήδη περισυλλέξει έξι από τους άτυχους μετανάστες καθώς και τον Τούρκο διακινητή. Τα ελληνικά σκάφη ανέσυραν κατά τη διάρκεια των ερευνών τις προηγούμενες δυο μέρες, έξι από τα έντεκα πτώματα. Οι έρευνες για την ανεύρεση των δεκατεσσάρων αγνοουμένων συνεχίζονταν και χτες όλη τη μέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ