Τρίτη 3 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Παρέμβαση για το μπλακ άουτ στη Β. Ελλάδα

Ερώτηση του Κόμματος στη Βουλή

Την πολιτική της κυβέρνησης που με τις επιλογές της οδηγεί σε ακόμα μεγαλύτερη υποβάθμιση τη ΔΕΗ, με συνέπειες που έφτασαν μέχρι και στη διακοπή ρεύματος ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας την προηγούμενη βδομάδα, καταγγέλλει το ΚΚΕ με Ερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή. Στην Ερώτηση, που απευθύνεται στους υπουργούς Ανάπτυξης και Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης & Αποκέντρωσης και την οποία υπογράφει ο βουλευτής Αγγελος Τζέκης σημειώνονται με έμφαση οι αρνητικές επιπτώσεις που έχει, για ολόκληρο το σύστημα της ηλεκτροδότησης, η πολιτική ιδιωτικοποίησης του κλάδου της ενέργειας. Στο σχετικό κείμενο σημειώνεται:

«Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο ΚΥΤ Ωραιοκάστρου της Θεσσαλονίκης, προκάλεσε τη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές (Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Θράκη), δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα.

Το συγκεκριμένο γεγονός όπως και άλλα προβλήματα και περιστατικά είναι αποτέλεσμα της πολιτικής ιδιωτικοποίησης και απαξίωσης της μεγαλύτερης δημόσιες επιχείρησης (κατασκευή νέων ΚΥΤ, γιγάντωση της ανάθεσης δραστηριοτήτων σε εργολάβους, έλλειψη προσωπικού, κακή συντήρηση δικτύου κ.ά.), η οποία εντάσσεται στις γενικότερες επιλογές της ΕΕ για απελευθέρωση και του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας. Πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πραχτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, προς όφελος των μεγαλομετόχων της ΔΕΗ και των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά ότι η ΝΔ, για να αυξηθούν τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών, θυσιάζει τις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας (αύξηση τιμών, ποιότητα, ενεργειακή επάρκεια κ.ά.). Επιβεβαιώνεται η θέση του ΚΚΕ ότι πρέπει άμεσα να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Η ηλεκτρική ενέργεια να αποτελεί λαϊκή περιουσία, που μπορεί στα πλαίσια της λαϊκής οικονομίας να αναπτυχθεί προς όφελος των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων».

Με βάση τα παραπάνω το ΚΚΕ καταγγέλλει την πολιτική της κυβέρνησης και ζητά τη λήψη άμεσων μέτρων σε τρία επίπεδα:

  • Μέτρα ώστε να μην ξανασυμβεί μπλακ άουτ στην περιοχή.
  • Μέτρα για να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
  • Μέτρα για την απομάκρυνση των εργολάβων από τις δραστηριότητες και τους διάφορους τομείς της ΔΕΗ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ