Τετάρτη 4 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΠΕΚΙΝΟ.-- Κάλεσμα σε όλες τις ενδιαφερόμενες πλευρές να υλοποιήσουν την πολυμερή συμφωνία του Πεκίνο, που υπογράφτηκε στις 17 Φλεβάρη, απηύθυνε ο ηγέτης της ΛΔ Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ιλ, αναφορικά με τον πυρηνικό αφοπλισμό της χώρας του, μετά και τη συνάντησή του με τον Κινέζο υπουργό Εξωτερικών. Η Πιονγιάνγκ συμφώνησε και για συνεργασία με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας.

ΑΓΚΥΡΑ.-- Νεαρός άντρας συνελήφθη χτες έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού στην Αγκυρα, όταν απείλησε να αυτοπυρποληθεί, ζητώντας να του επιτραπεί η είσοδος στη Γερμανία. Ο νεαρός απελάθηκε από τη Γερμανία όταν μαχαίρωσε Αλβανό μετανάστη.

ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-- Αιματηρές συμπλοκές σημειώθηκαν χτες μεταξύ δυνάμεων ασφαλείας και σπουδαστών τεμένους στο Πακιστάν, με αποτέλεσμα έξι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, και 120 να τραυματιστούν. Οι συμπλοκές, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκίνησαν από τις δυνάμεις ασφαλείας, που περικύκλωσαν το τέμενος, το οποίο όπως υποστηρίζουν, «πρόσκειται στους Ταλιμπάν»...

ΚΑΝΤΑΧΑΡ.- Ακόμα 33 νεκροί, οι οποίοι αναφέρονται ως μαχητές Ταλιμπάν, ήταν το αποτέλεσμα επιχείρησης των κατοχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, στην επαρχία Κανταχάρ.

ΛΑ ΠΑΣ.-- Η Συντακτική Συνέλευση της Βολιβίας αποφάσισε με πλειοψηφία την παράταση των εργασιών της μέχρι τις 14 Δεκέμβρη από τις 27 Ιούλη, ενώ αποφάσισε επίσης ότι οι 21 επιτροπές έχουν περιθώριο να καταθέσουν τις προτάσεις για το νέο Σύνταγμα μέχρι τις 27 Ιούλη και η έγκριση του κειμένου θα γίνει στις 6 Αυγούστου.

ΡΙΟ ΝΤΕ ΤΖΑΝΕΪΡΟ.-- Προγράμματα στήριξης και υποδομών ύψους 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις φαβέλες του Ρίο ντε Τζανέιρο και την καταπολέμηση του εγκλήματος ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα.

ΒΕΡΟΛΙΝΟ.-- Σε νέες συνομιλίες κάλεσε τα σωματεία των εργαζομένων του σιδηροδρομικού κλάδου Transnet, GDL και GDBA (τα οποία εκπροσωπούν 166.000 εργαζόμενους του κλάδου), η διοίκηση των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (DB), καθώς συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι απεργιακές κινητοποιήσεις των σιδηροδρομικών στη Γερμανία.

ΜΠΟΓΚΟΤΑ.-- Τουλάχιστον 77 συνδικαλιστές δολοφονήθηκαν ή «εξαφανίστηκαν» το 2006 στην Κολομβία, αναφέρει έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας, που σημειώνει ότι η Κολομβία παραμένει στις πρώτες θέσεις των πιο επικίνδυνων για το συνδικαλισμό χωρών, προσθέτοντας ότι παραστρατιωτικές ομάδες εξακολουθούν να δρουν και να συνεργάζονται με τις δυνάμεις ασφαλείας προκειμένου να τρομοκρατήσουν ή να εξουδετερώσουν τους συνδικαλιστές.

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Ο Ισπανός πρωθυπουργός, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, δήλωσε χτες στο Κοινοβούλιο ότι «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο» για διάλογο με τη βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ.

ΤΑΛΙΝ.-- Στην επαναταφή των σορών των 8 σοβιετικών στρατιωτών που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια απομάκρυνσης του αντιφασιστικού μνημείου του «Μπρούντζινου Αλιόσα» προχώρησε η εσθονική κυβέρνηση, χωρίς όμως την παρουσία του Ρώσου πρέσβη στην Εσθονία, Νικολάι Ουσπένσκι, καθώς αναμενόταν να πραγματοποιηθεί χτες το απόγευμα άλλη τελετή στη μνήμη τους από αντιφασίστες και Ρώσους βετεράνους πολέμου.

ΣΟΦΙΑ.-- Αύξηση κατά 18% στους μισθούς για το 2007 πρότειναν με κοινή διακήρυξή τους η Συνομοσπονδία Ανεξάρτητων Συνδικάτων της Βουλγαρίας και η Εργατική Συνομοσπονδία «Podkrepa», προειδοποιώντας παράλληλα πως σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων των σωματείων με τους εργοδότες θα διεξαχθούν εργατικές κινητοποιήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ