Τετάρτη 4 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΕΣ
Θα εντείνει τα χρόνια προβλήματα

Δε δίνει λύση στα χρόνια προβλήματα των φυσικοθεραπευτών το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την ίδρυση «Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών», αφού η μορφή του ως ΝΠΔΔ παραπέμπει σε λογική κρατικής συνδικαλιστικής οργάνωσης, με την οποία συμφωνεί και το ΠΑΣΟΚ.

Οπως τόνισε η Βέρα Νικολαΐδου, κατά τη χτεσινή συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή, το ΚΚΕ διαφωνεί με τη λογική που προωθεί το στήσιμο Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου για την οργάνωση συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων ή χώρων. Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, είπε, επιχειρείται να συγκαλυφτούν τα υπαρκτά προβλήματα των φυσικοθεραπευτών και να εκτονωθεί η δυσαρέσκειά τους. Ομως, ο πραγματικός στόχος είναι η δημιουργία ενός μηχανισμού χειραγώγησης των εργαζομένων προκειμένου να περάσουν πιο άνετα οι αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο χώρο της Υγείας.

Είναι χαρακτηριστικό, είπε, ότι στον υπό ίδρυση σύλλογο προβλέπεται πως θα υπάρχει ποινή στα μέλη του τα οποία θα διαφωνούν με τις αποφάσεις της ηγεσίας του. Το ΚΚΕ, τόνισε η βουλευτής, έχει επανειλημμένα στηρίξει αιτήματα των φυσικοθεραπευτών, αλλά με το συζητούμενο νομοσχέδιο δε λύνεται κανένα από τα σοβαρά τους προβλήματα και δεν πρέπει να δημιουργηθούν αυταπάτες ότι με την ίδρυση του συλλόγου τους ως ΝΠΔΔ θα αναβαθμιστεί ο κλάδος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ