Τετάρτη 4 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Σε εξέλιξη νέα άθλια επίθεση ενάντια στο ΠΑΜΕ

ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ απαιτούν από τον εκπρόσωπο των ταξικών δυνάμεων να παραδώσει τη σφραγίδα που κατέχει ως Γραμματέας του ΕΚΘ, επειδή τους χαλάει τη σούπα της συναίνεσης

Στη Θεσσαλονίκη και στο Εργατικό Κέντρο της πόλης σημειώθηκε το νέο κρούσμα, με το οποίο οι δυνάμεις της συναίνεσης, ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ, συνεχίζουν τη συντονισμένη, κατευθυνόμενη επίθεση ενάντια στο ΠΑΜΕ. Στην Ολομέλεια της διοίκησης του ΕΚΘ το βράδυ της Δευτέρας, για μια ακόμα φορά στην τελευταία 15ετία, οι εκπρόσωποι των τριών παρατάξεων (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ - ΣΥΝ) προσπάθησαν απροκάλυπτα να υπονομεύσουν τη θέση του Γραμματέα, την οποία κατέχει η ΔΑΣ ως δεύτερη δύναμη στο Εργατικό Κέντρο, αφαιρώντας τη σφραγίδα του ΕΚΘ από τον Γενικό Γραμματέα και εκπρόσωπο του ΠΑΜΕ. Σκοπός τους είναι, χωρίς καμία ενημέρωση, να χρησιμοποιούν τη σφραγίδα του ΕΚΘ για την εξυπηρέτηση των στενών κομματικών σκοπιμοτήτων τους, επεκτείνοντας την αδιαφάνεια που βασιλεύει στη λειτουργία του ΕΚΘ και του ΜΑΚΙΝΕ.

Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων της συναίνεσης, επικαλούμενοι ατελείωτο κατάλογο ψευδολογίας και «λειτουργικά» προβλήματα που εφηύραν και «έστησαν» οι ίδιοι, καταπατώντας το καταστατικό και κάθε συνδικαλιστική πρακτική, προσπάθησαν να απομακρύνουν το ΠΑΜΕ από τη λειτουργία του ΕΚΘ, αποφασίζοντας να δώσουν τη σφραγίδα στους υπαλλήλους της Γραμματείας! Την ίδια ώρα, οι ίδιοι συνδικαλιστές κοροϊδεύουν τους εργαζόμενους με ψευτοκηρύγματα «ενότητας».

Το ΠΑΜΕ απάντησε με στοιχεία στη συντονισμένη επίθεση ψευδολογίας και σημείωσε ότι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα αντιμετώπισε στο παρελθόν πολύ χειρότερες καταστάσεις. Δεν πρόκειται σήμερα να κάνει τη χάρη σε δυνάμεις του δικομματισμού και των μόνιμων ΣΥΝεργατών τους, να αναστείλει τη δράση του, να σιωπήσει για τα προβλήματα των εργαζομένων και τους υπεύθυνους γι' αυτά, δηλαδή το δικομματισμό και τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που τον υπηρετούν.

«Οι εξελίξεις στο συνδικαλιστικό κίνημα επιβεβαιώνουν το ΠΑΜΕ», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ. Και εξηγεί: «Η αντεργατική επίθεση εντείνεται και θα ενταθεί στο έπακρο μετά τις εκλογές είτε με ΝΔ, είτε με ΠΑΣΟΚ στη διακυβέρνηση (χειροτέρευση ασφαλιστικού, εργασιακού, κλπ.). Η εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής προϋποθέτει υποταγή του συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων, στενότερη πρόσδεσή του στα κόμματα του δικομματισμού και του ευρωμονόδρομου, μετατροπή του σε μηχανισμό χειραγώγησης - ενσωμάτωσης των εργαζομένων στο σύστημα εκμετάλλευσης. Στο δρόμο αυτό εμπόδιο στέκεται το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα. Το χτύπημά του είναι προϋπόθεση για την επίτευξη αυτού του στρατηγικού στόχου της αντεργατικής επίθεσης».

Οι ταξικές δυνάμεις δηλώνουν ξεκάθαρα ότι το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα, θα απαντήσουν σ' αυτή την επίθεση μεγάλης πολιτικής εμβέλειας, οργανώνοντας την πάλη των εργαζομένων σε κατεύθυνση ρήξης και ανατροπής της δικομματικής αντεργατικής πολιτικής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ