Πέμπτη 5 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ
Συνάντηση Σαουίρις - Αλογοσκούφη

Τις προοπτικές της επιχειρηματικής του δράσης στην Ελλάδα και οπωσδήποτε την περίπτωση να αποκτήσει και με άνωθεν παρέμβαση ολόκληρη την «Tellas» αναμένεται να συζητήσει, στη σημερινή συνάντηση που θα έχει με τον Γ. Αλογοσκούφη, ο Αιγύπτιος μεγαλοεπιχειρηματίας Σαουίρις, επικεφαλής της «Orascom Telecom», ο οποίος εδώ και λίγες βδομάδες είναι το νέο αφεντικό της «TIM», που ήδη μετονομάστηκε WIND.

Κινούμενος επιθετικά στην αγορά των τηλεπικοινωνιών και έχοντας ήδη υπό τον έλεγχό του τη μισή «Tellas», ο Σαουίρις έχει κατονομάσει ως έναν από τους πρώτους στόχους του την απορρόφηση ολόκληρης της θυγατρικής της ΔΕΗ, στο νέο τοπίο που δημιουργείται και στη σταθερή τηλεφωνία.

Για την ολοκληρωτική εξαγορά της «Tellas» o Σαουίρις είχε ήδη επιδοθεί σε ένα παιγνίδι εκβιασμών, προκειμένου να την εξαγοράσει όσο πιο φθηνά γίνεται. Και αυτή φαίνεται ότι είναι η μόνη διαφορά με τους κυβερνητικούς επιτελείς που χειρίζονται το θέμα, καθώς οι τελευταίοι δεν έχουν καμιά αντίρρηση να πωληθεί το μερίδιο που κατέχει η ΔΕΗ στην «Tellas», σε μια τιμή όμως καλύτερη από αυτή που προτείνει ο Αιγύπτιος μεγαλοεπιχειρηματίας...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ