Πέμπτη 5 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Ατιμώρητοι όσοι παρανόμησαν

Η περίπτωση του ραδιοφωνικού σταθμού «Planet» ως ακραία μορφή εκμετάλλευσης του δημόσιου αγαθού των ραδιοσυχνοτήτων αναδείχτηκε χτες στη συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Η συζήτηση προκλήθηκε μετά από τις αλλεπάλληλες καταγγελίες των ενώσεων των εργαζομένων στο χώρο του Τύπου (ΕΣΗΕΑ, ΕΤΕΡ, ΕΠΗΕΑ) και των εργαζομένων στο ραδιοσταθμό και αφορούσαν τις παράνομες και αντεργατικές πρακτικές της προηγούμενης ιδιοκτησίας των Αθ. Παύλοβιτς και Γ. Πολυχρονίου. Οι τελευταίοι δεν κατέχουν πλέον τον «Planet» αφού αυτός μεταβιβάστηκε σε εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Αγγελοπούλου.

Οπως επισήμανε παρεμβαίνοντας στην Επιτροπή η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, «είναι εξαιρετικά πικρό να έρχεται η επίλυση ενός τέτοιου θέματος από μια αγορά», καλώντας την Επιτροπή να αναλογιστεί τις ευθύνες που υπάρχουν. Επισήμανε παράλληλα αναφερόμενη στο προηγούμενο καθεστώς του ραδιοσταθμού, ότι «είναι ατιμώρητοι όσοι είχαν παρανομήσει». Ενδεικτικά ανέφερε: «Το ΕΣΡ, οι ποινές, οι θεσμοί, η διαφάνεια θεραπεύονται διά μιας αγοράς ή διά μίας πώλησης; Αν δεν πείσουμε, αν δε δώσουμε οδηγίες στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης να μην πάψει τον έλεγχο για την κατανομή των ευθυνών των προηγούμενων ο "Planet" θα είναι μια "πεντακάθαρη περιστερά", σαν ένας καινούριος σταθμός με καινούρια ιδιοκτησία"»!

Το αδιέξοδο στο οποίο είχαν οδηγηθεί οι εργαζόμενοι στον «Planet» επισημαίνεται και στην εισήγηση που κατέθεσε στην επιτροπή η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, η οποία και ανέλαβε τη διενέργεια έρευνας για το θέμα. Οπως επισήμανε, έως τώρα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Planet» παραβιαζόταν ο νόμος, ενώ «επιβαρυντικά στοιχεία προέκυπταν από έγγραφα του ΙΚΑ, των δημοσιογραφικών ασφαλιστικών φορέων, καθώς και από αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων και των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους». Υπογράμμισε ακόμα, ότι «είχαν δημιουργηθεί προβλήματα στο εργασιακό περιβάλλον, καθώς η συνεργασία με τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων είχε διακοπεί χωρίς αυτοί να απολυθούν».

Στο μεταξύ χτες ανακοινώθηκε το νέο ΔΣ της εταιρείας «Ραδιοφωνικές επιχειρήσεις Planet ΑΕ». Πρόεδρος είναι ο Ηλίας Κουτρουμπής (πρόεδρος του «Ιδρύματος Τύπου ΑΕ»), αντιπρόεδρος ο Μπάμπης Σταθάκης (εντεταλμένος σύμβουλος «Ιδρύματος Τύπου»), διευθύνουσα σύμβουλος η Ντόρα Μπάκα και μέλη ο Μιχάλης Μαντζάκος και ο διευθυντής του «Ελεύθερου Τύπου» Γιάννης Παπουτσάνης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ