Κυριακή 8 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Πανελλήνια Ατομικά Παίδων - Κορασίδων

Σε ηλικία 50 χρόνων μόλις «έφυγε» ξαφνικά από τη ζωή ο Εθνικός Μετρ Γιώργος Ιωακειμίδης

Ο Εθνικός Μετρ Γιώργος Ιωακειμίδης (αριστερά με το μπλε) σε αγώνα Α'Εθνικής ΕΣ Θεσσαλονίκης - ΣΟ Ηλιούπολης. Απέναντί του οι πρώην πρωταθλητές Ελλάδας Λάζαρος Βυζαντιάδης και Γιώργος Μακρόπουλος
Ο Εθνικός Μετρ Γιώργος Ιωακειμίδης (αριστερά με το μπλε) σε αγώνα Α'Εθνικής ΕΣ Θεσσαλονίκης - ΣΟ Ηλιούπολης. Απέναντί του οι πρώην πρωταθλητές Ελλάδας Λάζαρος Βυζαντιάδης και Γιώργος Μακρόπουλος
Την προηγούμενη Κυριακή στην Καλλιθέα Χαλκιδικής - ξενοδοχείο «Athos Palace» - έληξαν οι αγώνες για τα Πανελλήνια Ατομικά Πρωταθλήματα Παίδων - Κορασίδων 2007 με τη συμμετοχή 432 αγοριών και κοριτσιών στις κατηγορίες 8-10-12-14 και 16 χρόνων. Η φετινή συμμετοχή, όπως υπογραμμίζουν οι διοργανωτές της Ενωσης Σκακιστικών Σωματείων Θεσσαλονίκης - Χαλκιδικής, αποτελούν νέο ρεκόρ συμμετοχής κι αυτό σηματοδοτεί την ολοένα και μεγαλύτερη ενασχόληση των παιδιών με το πνευματικό άθλημα του σκακιού.

Μετά το διπλό γύρο (5ο και 6ο) 10 σκακιστές είχαν ισοβαθμήσει στη 1η θέση με 4,5 βαθμούς: Παυλίδης Αναστ., Σισμάνης, Κουρούσης, Κυργερίδης, Γκούμας, Φίλιππας, Πάμπαλος, Ισκος, Γεωργίου και Χωματίδης (κατηγορία 16 χρόνων). Στα αγόρια κάτω των 14 χρόνων, ο Ν. Γαλόπουλος μετά από νίκη επί του Καζαντζίδη (5β.) πήρε την πρώτη θέση με 5,5 β. Τρίτος ο Καφώρος με 5 β.

Στα αγόρια κάτω των 12 χρ. είχαν προηγηθεί με ποσοστό 100% ο Τζουγανάκης με 6 βαθμούς, ενώ οι Παπαδόπουλος Π., Μεταξάς, Σουργκούνης, Χναράς και Καφετζής είχαν από 5 βαθμούς.

Στα κορίτσια κάτω των 16 χρ. η Μπλάτση παρά την ήττα της στο 6ο γύρο, ήταν πρώτη με 5 β. και ακολουθούσαν με 4,5 β. η Μανελίδου και η Ιορδανίδου. Στα κορίτσια κάτω των 14 χρ. είχε προηγηθεί η Φραγκάκη με 5 β. και ακολουθούσαν οι Βαζούρα, Μπαρμπαγεωργοπούλου και Βάτκαλη με 4,5 β.

  • Δεν πέρασε ένας μήνας από την τελευταία αγωνιστική του επιτυχία στο τουρνουά της ΟΤΟΕ και ξαφνικά «έφυγε» από τη ζωή ο Εθνικός Μετρ Γιώργος Ιωακειμίδης, ένας από τους πιο καλόκαρδους και με ήθος αθλητές του σκακιού και με πολλές αγωνιστικές, αλλά και οργανωτικές επιτυχίες. Ο πάντα χαμογελαστός και ευγενικός σκακιστής μας ήταν μόλις 50 χρόνων και 37 από αυτά τα χρόνια ήταν αθλητής και παράγοντας της ΕΣ Θεσσαλονίκης και της ΕΣ Καλαμαριάς. Η στήλη μας και ο σκακιστικός κόσμος της χώρας, εκφράζει στην οικογένειά του θερμά συλλυπητήρια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ