Τετάρτη 11 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΟΙΚΟΔΟΜΟΙ: Σε επίσχεση εργασίας, με τη στήριξη του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, βρίσκονται από χτες οι εργάτες στα έργα κατασκευής του Ειρηνοδικείου στην Ευελπίδων. Οι περίπου 20 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι εδώ και ενάμιση μήνα.

«ΠΡΑΚΤΙΚΕΡ»: Συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν χτες το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης για ζητήματα που αφορούν στους περίπου 300 εργαζόμενους στο πολυκατάστημα «Πράκτικερ», που την περασμένη Παρασκευή καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά. Απαίτησαν να διασφαλίσει ότι η εργοδοσία δε θα προχωρήσει σε μείωση προσωπικού, δε θα απειλήσει κεκτημένα εργασιακά δικαιώματα (μισθούς, ένσημα, κλπ.), να υπάρξει μέριμνα από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ώστε κανένας εργαζόμενος να μην εμπλακεί στη διαδικασία καθαρισμού και αποκατάστασης του κτιρίου του καταστήματος. Προχθές, η Επιθεώρηση Εργασίας έκρινε ότι υπάρχει πρόβλημα στατικότητας του κτιρίου και τοξικότητας του περιβάλλοντος και απαγόρευσε τη συμμετοχή των υπαλλήλων του «Πράκτικερ» σε τέτοιες εργασίες.

«ΚΑΖΗΣ»: Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Απασχόλησης, στις 10 π.μ., προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο αντλιών «ΚΑΖΗΣ», στο Κρυονέρι, με απόφαση του σωματείου τους. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα που τους χρωστά εδώ και πολλούς μήνες.

ΟΤΑ: Συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και τις Δημοτικές Επιχειρήσεις του Νομού Θεσσαλονίκης, διεκδικώντας την ανάκληση της απόφασης του περιφερειάρχη να εγκρίνει τη σύσταση Δημοτικών Επιχειρήσεων Υδρευσης - Αποχέτευσης με παράλληλο αντικείμενο τη συγκέντρωση, μεταφορά και διάθεση απορριμμάτων. Αργά το βράδυ, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων θα συνεδρίαζε, προκειμένου να αποφασίσει κλιμάκωση του αγώνα.

«ACS»: Σε 24ωρη απεργία και συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της εταιρείας προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι στην εταιρεία ταχυμεταφορών «ACS ΑΕΕ», απαιτώντας την ανάκληση των πέντε παράνομων απολύσεων συναδέλφων τους. Σήμερα αναμένεται η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσε χτες η επιχείρηση, ζητώντας να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία. Οι εργαζόμενοι έχουν αποφασίσει την πραγματοποίηση δύο ακόμα 24ωρων απεργιών, αύριο Πέμπτη και την ερχόμενη Δευτέρα. Στο πλευρό τους βρέθηκαν χτες το πρωί εκπρόσωποι του Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ