Κυριακή 15 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Μήτσος Κωτούζας
Μήτσος Κωτούζας
Φωτ.2

Στη μνήμη των φίλων και συντρόφων που αγωνίστηκαν στην Εθνική Αντίσταση και για τη σοσιαλιστική Ελλάδα ΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑΝΝΑΡΗ (φωτογραφία), ΓΙΑΝΝΗ ΔΟΜΝΑΚΗ (φωτογραφία), ΓΙΩΡΓΟΥ ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ, ΒΕΝΕΤΣΑΝΗ ΒΕΝΕΤΣΑΝΟΠΟΥΛΟΥ και ΚΩΣΤΑ ΝΕΖΗ, ο οποίος ήταν διοικητής στο Α' Αστυνομικό Τμήμα της Πολιτοφυλακής της Καλαμάτας, ο αντιστασιακός Παύλος Αποστολόπουλος προσφέρει 1.000 ευρώ στο ΚΚΕ.

* * *

Φωτ.

Στις 21 Ιούλη 1969 «έφυγε» από τη ζωή στα 52 χρόνια του ο αγαπημένος σύντροφός μου στη ζωή και στον αγώνα ΜΗΤΣΟΣ ΚΩΤΟΥΖΑΣ. Θάφτηκε στη φιλόξενη γη της ΛΔ Ουγγαρίας. Υπήρξε στέλεχος του ΚΚΕ, αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και αξιωματικός του ΔΣΕ. Τη σύντομη ζωή του την αφιέρωσε στους αγώνες του λαού για την απελευθέρωση της χώρας από τους ξένους και ντόπιους δυνάστες, για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για το λαό, για δημοκρατία και σοσιαλισμό.

Στη μνήμη του προσφέρω 300 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Πάσα - Κιόσκι, και 50 ευρώ στο «Ριζοσπάστη».

Φρόσω Κωτούζα - Βέροια

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τότε που «έφυγε» από κοντά μας η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Βούλα) Δημ. ΜΑΝΘΟΥ. Η ίδια, αλλά και η οικογένειά της «πλήρωσαν» βαρύ τίμημα στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και την κοινωνική προκοπή της πατρίδας. Ο άντρας της Μήτσος Μάνθος, στέλεχος του ΚΚΕ, ο αδερφός της Σταύρος Στεργιόπουλος, μέλος του ΚΚΕ, και ο κουνιάδος της Αριστοτέλης Σιόλας έδωσαν τη ζωή τους στους αγώνες για τη λευτεριά της πατρίδας, για την ειρήνη και τη δημοκρατία.

Γιάννης Γιάνναρης
Γιάννης Γιάνναρης
Σχεδόν 60 χρόνια χωρίς τον άντρα της, η Παρασκευή Μάνθου αγωνίστηκε καρτερικά σε αντίξοες συνθήκες για να στηρίξει την οικογένειά της.

Στη μνήμη της πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γραμματικού Καρδίτσας, 500 ευρώ τα παιδιά της Γιώργος και Ευτυχία Μάνθου, Γιάννης και Στέλλα Ιωαννίδη, η ανιψιά της Κωνσταντίνα Στεργιοπούλου με τον άντρα της, ο Κώστας Τρίχας και ο κουνιάδος της Χρήστος Σιόλας.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του πολυαγαπημένου αδελφού μου ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΥ, μέλους του ΚΚΕ 65 χρόνια και μαχητή του ΔΣΕ, ο οποίος «χάθηκε» πριν από 3 χρόνια, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Δασκάλων Πειραιά.

Κωνσταντίνος Βαλλιανάτος

* * *

φωτ.

Πέρασαν, 40 μέρες από τη μέρα που «έφυγε» από τη ζωή, χτυπημένος από τον καρκίνο, ο ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΧΑΝΙΔΗΣ. Γεννήθηκε το 1955.

Στη μνήμη του προσφέρουν 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΚΟΒ Εμποροϋπαλλήλων της ΚΟ Θεσσαλονίκης, η μητέρα του Μαρίνα, τα αδέλφια του Αντώνης και Σοφία και η ανιψιά του Μαρίνα.

* * *

Φωτ.

Σήμερα, 15 Ιούλη, συμπληρώνονται 2 χρόνια από το θάνατο του ΝΙΚΟΥ ΧΑΡΙΣΗ, μέλους του ΚΚΕ.

Στη μνήμη του προσφέρουμε 100 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Η οικογένειά του

* * *

Φωτ.

Στις 17 Μάρτη 2007 «έφυγε» από τη ζωή η ΚΑΤΙΝΑ Νίκου ΜΕΡΜΗΓΚΑ το γένος Παπά, από τη Γουμένισσα Κιλκίς, η οποία για τους αγώνες της πέρασε 10 χρόνια σε φυλακές και στρατόπεδα εξορίας.

Εως το θάνατό της έμεινε πιστή στα ιδανικά της και αγωνιζόταν γι' αυτά.

Στη μνήμη της, ο σύζυγός της Νίκος Μέρμηγκας και τα παιδιά της προσφέρουν 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Γουμένισσας.

* * *

Στις 3 Ιούλη 2003 άφησε την τελευταία πνοή του στο χωριό Μερόπη ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΓΙΑΝΝΗΣ Ευγένιου ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ, μέλος του ΚΚΕ. Το Φλεβάρη 1948, ενώ ήταν εξόριστος στα Γιούρα, τρομοκράτες της περιοχής επέδραμαν νύχτα και σκότωσαν μέσα στο σπίτι τους τους γονείς του Ευγένιο και Αλεξάνδρα και τις αδελφές του Παναγιώτα και Δήμητρα, στο μπαλκόνι του σπιτιού. Οι τρομοκράτες ποτέ δεν τιμωρήθηκαν από τη Δικαιοσύνη.

Γεράσιμος Βαλλιανάτος
Γεράσιμος Βαλλιανάτος
Στη μνήμη του Γιάννη Αγγελόπουλου, των θείων μας και των κοριτσιών τους, προσφέρουμε 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Μεταμόρφωσης.

Κωνσταντίνος και Ευαγγελία Κοντογιαννοπούλου

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη της ΜΑΡΙΑΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΑ, η οποία «έφυγε» από τη ζωή πρόωρα και άδικα, ο σύζυγός της προσφέρει 500 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ «Αγ. Τριάδας» Κοκκινιάς.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΡΥΩΤΗ, η σύζυγος και τα παιδιά του πρόσφεραν 60 ευρώ στη ΝΕ Λάρισας και τα εγγόνια του 25 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του βετεράνου αγωνιστή ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΠΕΤΡΟΥΝΙΑ, ο οποίος από έφηβος έως την τελευταία πνοή του αφοσιώθηκε στους αγώνες για τα ιδανικά και τη δράση του κομμουνιστικού κινήματος, ο Δ. πρόσφερε στο ΚΚΕ 200 ευρώ, ως μία μικρή ένδειξη σεβασμού προς τον πιστό φίλο των γονιών του, τους οποίους συντρόφεψε, ακαταπόνητος, στα γηρατειά τους.

* * *

Φωτ.

Πρόσφατα «έφυγε» από τη ζωή, πιστός στα ιδανικά του ΚΚΕ, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΠΑΣΤΑΣ (Μπαμπουράς) από τον Αγιο Λέοντα Ζακύνθου.

Στη μνήμη του πρόσφεραν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Σεπολίων, ο γιος του Στέλιος Μπάστας 100 ευρώ και οι συγγενείς και φίλοι του από τον Αγιο Λέοντα 160 ευρώ.

** *

Στη μνήμη του ΒΑΓΓΕΛΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, πατέρα του αγαπητού φίλου μου Γιώργου, προσφέρω στον «Ριζοσπάστη» 30 ευρώ.

Γιάννης Δομνάκης
Γιάννης Δομνάκης
Λευτέρης Α. Παπαθεοδώρου

* * *

Στη μνήμη του ΠΕΡΙΚΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, καπετάν Γαζή του Ιππικού Θεσσαλίας του ΔΣΕ και των μαχητών και μαχητριών του Ιππικού, η αδελφή του Ολυμπία Οικονόμου - Τριανταφύλλου προσφέρει 100 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω της ΝΕ Καρδίτσας.

* * *

Στο αντάμωμα των μαχητών του Ιππικού Θεσσαλίας του ΔΣΕ, που έγινε στις 17 Ιούνη στα Λουτρά Καΐτσας, η Επιτροπή Πρωτοβουλίας για το αντάμωμα συγκέντρωσε και πρόσφερε στη ΝΕ Καρδίτσας 270 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης και μαχητή του ΔΣΕ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΣΑΝΤΕ, ο οποίος «έφυγε» από τη ζωή την 1η Ιούλη 2007, η σύζυγος και τα παιδιά του πρόσφεραν 100 ευρώ στην ΚΟΒ «Αγ. Σπυρίδωνα» Αιγάλεω, της οποία ήταν μέλος.

* * *

Φωτ.

Στις 22 Ιούνη 2007 «έφυγε» από τη ζωή η αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης και μαχήτρια του ΔΣΕ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΚΑ, μέλος του ΚΚΕ από το Γιαννοχώρι Καστοριάς, όπου γεννήθηκε το 1919. Εζησε πολιτικός πρόσφυγας στη Βουδαπέστη και επαναπατρίστηκε το 1982.

Εως το τέλος της ζωής της έμεινε πιστή στα ιδανικά του μαρξισμού - λενινισμού και συμμετείχε δραστήρια στις εκδηλώσεις του ΚΚΕ.

Στη μνήμη της προσφέρουμε, μέσω ΚΟΒ Νέου Κόσμου, 200 ευρώ στο ΚΚΕ και 200 ευρώ στον «Ριζοσπάστη».

Τα παιδιά της Ειρήνη, Μαριάννα και Αχιλλέας

Τα εγγόνια της Κατερίνα, Θανάσης, Ορέστης

* * *

Φωτ.

Συμπληρώθηκαν 40 μέρες από τότε που «έφυγε» από τη ζωή ο αγαπημένος μας ΝΙΚΟΛΑΟΣ Δημητρίου ΛΟΚΑΣ, πιστός στα ιδανικά του σοσιαλισμού και του κομμουνισμού.

Στη μνήμη του προσφέρουν η γυναίκα του Τασούλα και τα παιδιά του Δημήτρης και Μαρία Λόκα 300 ευρώ στο ΚΚΕ, καθώς επίσης ο αδελφός του Μιλτιάδης και η οικογένειά του 100 ευρώ για ενίσχυση του «Ριζοσπάστη».

Νίκος Χαρίσης
Νίκος Χαρίσης
* * *

Φωτ.

Στις 28 Απρίλη «έφυγε» από τη ζωή ο σύντροφος ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΚΑΡΟΓΛΟΥ. Γεννήθηκε το 1935, στον Αγιο Αθανάσιο Δράμας, από γονείς αγρότες. Εντάχθηκε στην προδικτατορική ΕΔΑ. Μετά την πτώση της χούντας και την ανασυγκρότηση των ΚΟ του ΚΚΕ πέρασε στις γραμμές του, όπου παρέμεινε πιστός έως την τελευταία του πνοή. Δούλεψε με αυταπάρνηση από κάθε θέση και κάθε χρέωση που του ανατέθηκε στο Κόμμα. Τελευταία ήταν μέλος της Αχτιδικής Επιτροπής Δυτικών Συνοικιών της ΚΟ Θεσσαλονίκης. Πάντα, ήταν στην πρώτη γραμμή του αγώνα και συμμετείχε ενεργά στο μαζικό κίνημα.

Στη μνήμη του, η σύζυγός του Μαρία Σκάρογλου προσφέρει 200 ευρώ στο ΚΚΕ και 50 ευρώ στον «Ριζοσπάστη». Επίσης, σύντροφοί του προσφέρουν στη μνήμη του, μέσω της ΚΟΒ Ελευθερίου - Κορδελιού: Ν. Σολωμονίδης 70 ευρώ, Φ. Γεωργιάδης 50 ευρώ, Ν. Καλπακίδης 30 ευρώ, Χ. Πουπάκης 20 ευρώ, Φ. Λαζαρίδης 10 ευρώ, Α. Κυπριτίδης 20 ευρώ.

* * *

Φωτ.

Ο ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ γεννήθηκε το 1920 στο χωριό Βυθός Βοΐου Κοζάνης. Καταγόταν από οικογένεια οικοδόμων. Από τα νεανικά του χρόνια συνδέθηκε με το επαναστατικό προοδευτικό κίνημα της ΟΚΝΕ και αργότερα έγινε μέλος του ΚΚΕ. Στην Κατοχή ήταν από τους αγωνιστές που συγκρότησαν τις πρώτες αντάρτικες ομάδες του ΕΛΑΣ στην περιοχή Βοΐου. Φοίτησε στη σχολή αξιωματικών και πολέμησε ως καπετάνιος Λόχου με το ψευδώνυμο «Γεράκης».

Δημήτρης Καρυώτης
Δημήτρης Καρυώτης
Μετά την Απελευθέρωση συλλαμβάνεται, φυλακίζεται και εξορίζεται στη Λέρο όπου βασανίστηκε. Αυτό ήταν το «ευχαριστώ» για τον αγώνα που έκανε ενάντια στο φασισμό! Καθημερινός αναγνώστης του «Ριζοσπάστη», έμεινε πιστός έως το τέλος της ζωής του στο ΚΚΕ του μαρξισμού - λενινισμού, το οποίο αγωνίζεται για μια καλύτερη κοινωνική ζωή, που είναι ο σοσιαλισμός.

Στη μνήμη του αδερφού μου Πέτρου Παπακώστα, ο οποίος κηδεύτηκε την 1η Ιούνη 2007 στη Λιβαδειά Βοιωτίας όπου ζούσε, προσφέρω στο ΚΚΕ 150 ευρώ, μέσω της ΚΟΒ Τσοτυλίου Κοζάνης.

Ιωάννης Παπακώστας

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του αγωνιστή ΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΑΖΗ, στελέχους της ΚΟ Βελγίου του ΚΚΕ, προσφέρω 50 ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟ Μαγνησίας.

Κώστας Βελισσαρίου, Βόλος

* * *

Φωτ.

Στις 10 Γενάρη 2007 «έφυγε» από τη ζωή η αδελφή μου ΧΡΥΣΑΝΘΗ ΓΚΟΛΑ το γένος Δημήτρη Χατζηχαριστού από τη Νικόκλια Νιγρίτας Σερρών.

Στις 15 Γενάρη 2007 πέθανε σε ηλικία 62 χρόνων η γυναίκα του αδελφού μου ΠΗΝΕΛΟΠΗ Ηλία ΧΑΤΖΗΧΑΡΙΣΤΟΥ.

Στις 15 Μάη 2007 «έφυγε» από κοντά μας σε ηλικία 81 χρόνων ο φίλος ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ Αστέρη ΜΕΡΚΟΣ από τη Νικόκλια.

Στη μνήμη τους προσφέρω 30 ευρώ στο ΚΚΕ.

Αστέριος Χατζηχαριστός - Νικόκλια

* * *

Φωτ.

Στη μνήμη του ΚΩΣΤΑ ΣΟΦΙΑΝΙΔΗ, ο οποίος «έφυγε» στις 5 Δεκέμβρη 2006, η Ευανθία Σοφιανίδη προσφέρει 10 ευρώ στον «Ριζοσπάστη» και 40 ευρώ στην ΚΟΒ Σιδηρόκαστρου.


Νίκος Πανταζής
Νίκος Πανταζής

Μαρία Χριστοδουλιά
Μαρία Χριστοδουλιά

Νικόλαος Λόκας
Νικόλαος Λόκας

Δημήτρης Τσαντές
Δημήτρης Τσαντές

Διονύσης Χανίδης
Διονύσης Χανίδης

Παναγιώτης Πετρούνιας
Παναγιώτης Πετρούνιας

Χρήστος Σκαρόγλου
Χρήστος Σκαρόγλου

Πέτρος Παπακώστας
Πέτρος Παπακώστας

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ