Πέμπτη 12 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΑΣ
Ανοίγει το δρόμο για την ιδιωτική ασφάλιση

Σε μια περίοδο που αυξάνονται τα προβλήματα στο Ταμείο Νομικών και στο Ταμείο Πρόνοιας, η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας αντί να δραστηριοποιηθεί στην κατεύθυνση αναβάθμισης των δύο Ταμείων και στην αύξηση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δικηγόρους, ανοίγει την πόρτα για την είσοδο ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών. Αυτά ανέφερε στην προχτεσινή Ολομέλεια της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης Δικηγόρων» ο Μανώλης Κοκκινάκης, εκ μέρους της παράταξης και μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ.

Ο Μ. Κοκκινάκης κατηγόρησε τη διοίκηση του ΔΣΑ ότι δρομολογεί ασφαλιστικά προγράμματα ομαδικής ιδιωτικής ασφάλισης που σε πρώτη φάση θα λειτουργήσουν ως συμπληρωματική ασφάλιση για τους δικηγόρους και πρόσθεσε ότι αυτή τη στιγμή ο ΔΣΑ βρίσκεται στη φάση της επιλογής ασφαλιστικού συμβούλου.

Οπως επισημάνθηκε στην Ολομέλεια της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης Δικηγόρων», τα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο - και κυρίως τους νέους δικηγόρους - δεν επιλύονται, αλλά καθημερινά διογκώνονται. Περίπου 5.000 δικηγόροι της Αθήνας αδυνατούν να καταβάλλουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές (!), με αποτέλεσμα να μην μπορούν να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα (δεν έχουν Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών) και ως εκ τούτου αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο να ασκήσουν τη δικηγορία.

Στα προβλήματα των νέων δικηγόρων αναφέρθηκαν εκπρόσωποι της Κίνησης Νέων Ασκούμενων Δικηγόρων (ΚΝΑΜΔ). Πάγιο αίτημα της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης Δικηγόρων» και της ΚΝΑΜΔ είναι η κατάργηση της άσκησης και η ένταξή της στο πρόγραμμα σπουδών των νομικών σχολών, καθώς και η κατάργηση των εξετάσεων για την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος μέσα από την αναμόρφωση των σπουδών, ώστε να μην υπάρχει ανάγκη για εξετάσεις. Παράλληλα, ζητούν την άμεση μείωση του χρόνου άσκησης στους 9 μήνες, με ταυτόχρονη εξασφάλιση του επιστημονικού χαρακτήρα της άσκησης.

Τέλος, ο Μ. Κοκκινάκης, αναφερόμενος στη δράση του ΔΣ του ΔΣΑ, σημείωσε ότι λειτουργεί σαν να είναι μια ενιαία πολύχρωμη παράταξη, δεν μπορείς να διακρίνεις ιδεολογικές διαφορές ανάμεσα στις τρεις παρατάξεις της ΝΔ (Παξινός), του ΠΑΣΟΚ (Βερβεσσός) και του ΣΥΝ (Σχινάς).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ