Πέμπτη 12 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΜΕΝΙΔΙ
Υπόθεση του λαού η προστασία των δασών

Οι θέσεις του ΚΚΕ για την προστασία των δασών, που τις τελευταίες μέρες δέχονται καταστροφικά πλήγματα εξαιτίας των πυρκαγιών και της πολιτικής που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, παρουσιάστηκαν χτες το βράδυ σε εκδήλωση - συγκέντρωση στο Μενίδι, που διοργάνωσαν η Αχτιδική Επιτροπή Μενιδίου - Α. Λιοσίων - Ζεφυρίου - Βόρειων Χωριών και το Τμήμα Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την εκδήλωση, που έγινε στο δημαρχείο Μενιδίου, στην οποία συμμετείχαν και πολλοί εκπρόσωποι μαζικών φορέων της πόλης, άνοιξε ο γραμματέας της Αχτιδικής Επιτροπής Μάρκος Αλεξίου, ενώ στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντώνης Ραλάτος, μέλος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της ΚΕ του Κόμματος.

Οπως σημείωσε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Α. Ραλάτος: «ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εφαρμόζουν μια διαχρονική πολιτική καταστροφής του δασικού πλούτου και της κερδοσκοπίας πάνω στη γη. Οι κυβερνήσεις και των δύο κομμάτων έχουν τεράστιες ευθύνες γιατί όλα αυτά τα χρόνια με την πολιτική τους παρέδωσαν τα δάση στο έλεος καταπατητών και οικοπεδοφάγων, όλων εκείνων που θησαυρίζουν από την εμπορευματοποίηση της γης. Και αυτή η πολιτική είναι πλήρως ενταγμένη στις οδηγίες και κατευθύνσεις της ΕΕ, που αντιμετωπίζει τα δάση και γενικότερα το περιβάλλον με τους νόμους της αγοράς».

«Αντί, συμπλήρωσε, να διαμορφώσουν ένα ασφαλές νομικό πλαίσιο δασοπροστασίας, πρόληψης και αποτελεσματικής παρέμβασης, με την πολιτική τους στηρίζουν την καταπάτηση της δημόσιας γης, διευκολύνουν τον πλουτισμό και εξυπηρετούν την κερδοσκοπία στη γη με κάθε μέσο. Με την αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος το 2001 από το ΠΑΣΟΚ, την προωθούμενη από τη ΝΔ και τους νόμους που ψήφισαν τα δυο αυτά κόμματα, διευκολύνουν τις αλλαγές χρήσεων γης, τις καταπατήσεις. Η προώθηση των παραπάνω, αλλά ακόμη και οι συζητήσεις γι' αυτά αποτελούν τη "θρυαλλίδα" για τις πυρκαγιές».

«Το ΚΚΕ, κατέληξε, καλεί εργαζόμενους, λαϊκά στρώματα, νεολαία και φορείς να πάρουν την υπόθεση της προστασίας των δασών στα χέρια τους. Να μετατρέψουν την οργή και αγανάκτησή τους σε πάλη για μια άλλη πολιτική και στον τομέα προστασίας των δασών και να επιβάλουν την εφαρμογή μέτρων. Και είναι ευκαιρία στις ερχόμενες εκλογές να καταδικάσουν και με την ψήφο τους τα κόμματα που έχουν την ευθύνη για τη διαχρονική εγκληματική πολιτική καταστροφής των δασών που ακολουθούν και να ενισχύσουν το ΚΚΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και αποκατάστασης (2021-05-25 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο η εμπρηστική πολιτική για να μην είναι ο λαός «στο ίδιο έργο θεατής»... (2019-08-17 00:00:00.0)
Οι δασικοί χάρτες είναι εργαλείο για την καπιταλιστική ανάπτυξη (2017-05-21 00:00:00.0)
Το ΚΕΑ και οι πυρκαγιές (2009-08-28 00:00:00.0)
Τα πάντα θυσιάζονται στο βωμό του κέρδους (2002-09-05 00:00:00.0)
Υπάρχει τρόπος να ξαναδούμε πράσινο! (1998-08-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ