Σάββατο 14 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
Επιλογές
Βραδιές θεάτρου, χορού, μουσικής

«Οι περιπέτειες του πρίγκιπα Ράμα»
«Οι περιπέτειες του πρίγκιπα Ράμα»
Με την «Μήδεια» του Κερουμπίνι, στα Επιδαύρια, ολοκληρώνεται σήμερα το αφιέρωμα του Ελληνικού Φεστιβάλ στην Μαρία Κάλλας. Στον ομώνυμο ρόλο η σοπράνο Αννα Κατερίνα Αντονάτσι. Σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια: Γιάννης Κόκκος.

Το ιστορικό βερολινέζικο θέατρο «Φολκσμπίνε»Λαϊκή Σκηνή - Ρόζα Λούξεμποργκ») ανεβάζει σήμερα, αύριο και τη Δευτέρα στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, το έργο «Βορράς» του Λ. Φ. Σελίν, σε σκηνοθεσία του φημισμένου σκηνοθέτη Φρανκ Κάστορφ.

Η ομάδα «Semara Ulangun» από το Μπαλί παρουσιάζει τις «Περιπέτειες του πρίγκιπα Ράμα», σήμερα και αύριο, στο Ηρώδειο. Το διάσημο μπαλινέζικο θέατρο με χορούς, μουσικές, κοστούμια, μάσκες και τελετουργικά δρώμενα παντρεύει την πλούσια παράδοση του Μπαλί με την καινοτομία.

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σήμερα και αύριο (12 μ. και 6 μ.μ.), η γαλλική χορευτική ομάδα «Trafic de styles» θα παρουσιάσει την παράσταση «Το βάρος του ουρανού», σε καλλιτεχνική διεύθυνση - χορογραφία του Σεμπαστιέν Λεφρανσουά. Το έργο είναι εμπνευσμένο από κοινωνιολογικά κείμενα του μεγάλου Ιταλού συγγραφέα Ιταλο Καλβίνο και ερμηνεύεται από τρεις χορευτές και έναν καλλιτέχνη του τσίρκου.

Οι Ευανθία Ρεμπούτσικα και Παναγιώτης Καλαντζόπουλος παρουσιάζουν σήμερα στην Τεχνόπολη, τη νέα τους δουλιά «Η ορχήστρα του δρόμου». Συμμετέχουν: Ελλη Πασπαλά, Γιώτα Νέγκα, Κωστής Μαραβέγιας.

Ηχητικά τοπία, που μας οικειώνουν ποιητικά με τη σύγχρονη ιλιγγιώδη πραγματικότητα, αλλά με το χρόνο των ονείρων, παρουσιάζει, τη Δευτέρα (Πειραιώς 260), ο Κωνσταντίνος Βήτα. Το έργο του «Αλλοιώσεις» βασίζεται σε καινούριες και παλιότερες συνθέσεις του.

Στο θέατρο «Ρεματιά» Χαλανδρίου, σήμερα (9.30 μ.μ.), το ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης παρουσιάζει τον «Καπετάν Μιχάλη» του Νίκου Καζαντζάκη σε σκηνοθεσία Γιάννη Βόγλη, μουσική Βασίλη Σκουλά και Λουδοβίκου των Ανωγείων. Παίζουν: Νίκος Βερλέκης, Νίκος Δαδινόπουλος, Γιάννης Καλατζόπουλος, Ισίδωρος Σταμούλης, Γιώργος Κροντήρης, κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ