Πέμπτη 19 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές «ματιές» στην περιφέρεια

Το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, τιμώντας την Αλεξ Μυλωνά, η οποία έχει δωρίσει έργα της στη μόνιμη συλλογή του, διοργανώνει, σε συνεργασία με το Δήμο Σίφνου, την έκθεση «Αιγαίο». Στις αίθουσες του Σχολείου - Πολιτιστικού Κέντρου του κάστρου, στη Σίφνο, θα εκτεθεί (21/7 - 22/9), μία ενότητα γλυπτών που φιλοτεχνήθηκαν στο διάστημα 1960 - 1997. Τα εκθέματα διακρίνονται για τη σχηματοποίηση των μορφών και την έμφαση των όγκων, τη ρευστότητα των περιγραμμάτων και τη σαφήνεια του συνόλου. Μετά το 1980 και μέχρι σήμερα, το έργο της καλλιτέχνιδας στρέφεται σε ένα καθαρά προσωπικό γλυπτικό ιδίωμα.

Στις σύγχρονες εκδοχές της αναπαράστασης, βασίζεται η έκθεση «Realia Mundi/Εγκόσμια», που εγκαινιάζεται στις 21/7 (8μ.μ.) στο Ιδρυμα Κυδωνιέως, στην Ανδρο. Στην έκθεση, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του εικαστικού θεσμού «Πλόες» και σε επιμέλεια Αθηνάς Σχινά, συμμετέχουν οι: Απ. Γεωργίου, Θ. Κατσιπάνος, Χ. Κοντοσφύρης, Τ. Μισούρας, Κ. Μορταράκος, Ν. Μόσχος, Ξ. Μπήτσικας, Δ. Σκουρογιάννης κ.ά.

Την ίδια μέρα, στο Εμπειρίκειο Γυμνάσιο στη Χώρα Ανδρου, εγκαινιάζεται (8.30μ.μ.) ομαδική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Εντοπιότητες». Εκθέτουν δημιουργίες τους οι νέοι Κυκλαδίτες ζωγράφοι: Ασιμής Κάτωνας, Μανώλης Μακρογκίκας, Ειρήνη Τατάκη.

  • Στην αίθουσα «Φώτη Κρεμμύδα», στο Κρεμμύδι Κεφαλονιάς, παρουσιάζεται (5-12/8) έκθεση ζωγραφικής του Παύλου Σάμιου. Εκτίθενται 16 συνολικά έργα (παστέλ). Ο Π. Σάμιος σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, με δασκάλους τους Νίκο Νικολάου, Γιάννη Μόραλη. Διδάσκει στην ΑΣΚΤ, στο εργαστήρι Βυζαντινής Παραδοσιακής Ζωγραφικής. Μέχρι σήμερα, έχει παρουσιάσει έργα του σε πολλές ατομικές εκθέσεις, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ