Πέμπτη 19 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ
Συμπαιγνία σε βάρος των γυναικών

Πρόσχημα για την αφαίρεση ασφαλιστικών δικαιωμάτων η παραπομπή της χώρας μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, υπογραμμίζει, σε Ερώτησή του προς την Κομισιόν, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ

Την απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να ασκήσει προσφυγή κατά της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών στο δημόσιο τομέα, ανέδειξε, με Ερώτησή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης.

Με παρασκηνιακές ενέργειες, - σημειώνει ο ευρωβουλευτής - η ΕΕ και η ελληνική κυβέρνηση προσπάθησαν, μέρες τώρα, να αποκρύψουν την προσφυγή και τις δυσμενείς συνέπειές της για τους εργαζόμενους. Με την προσφυγή της, η Επιτροπή ζητάει την εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών που εργάζονται στο δημόσιο τομέα, με επιχειρήματα ότι η σύνταξη των εργαζομένων του Δημοσίου δεν εντάσσεται στην Κοινωνική Ασφάλιση, αλλά συνιστά επαγγελματική ασφάλιση και ότι η διαφοροποίηση των ορίων ηλικίας δεν αποτελεί θετική διάκριση υπέρ των γυναικών, γιατί δεν αφορά την «επαγγελματική τους σταδιοδρομία»!

Η προσφυγή της Επιτροπής αποδεικνύει ότι η «ισότητα των φύλων» χρησιμοποιείται από την ΕΕ σαν πρόσχημα για την αφαίρεση κατακτήσεων των γυναικών. Συνιστά συμπαιγνία σε βάρος των εργαζομένων, ώστε να χρησιμεύσει ως «δικαιολογία» των ελληνικών κυβερνήσεων για την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών. Ανοίγει το δρόμο για τη νέα επίθεση που προετοιμάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όποιος από τους δύο κι αν είναι κυβέρνηση, στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων με πρώτο βήμα την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.

Ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, αποκαλύπτοντας την αντεργατική συμπαιγνία ΕΕ - κυβέρνησης καλεί την Επιτροπή να δώσει ξεκάθαρες απαντήσεις, και ερωτά αν η Επιτροπή θεωρεί ότι «η σύνταξη των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα δεν εντάσσεται στην Κοινωνική Ασφάλιση, αν εκτιμά ότι η διαφορά στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης δε συνιστά θετική διάκριση υπέρ των γυναικών, που δικαιολογείται από τη δυσμενή και ανισότιμη θέση τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή, ιδιαίτερα στον τομέα της απασχόλησης και, τέλος, αν πιστεύει ότι η εξίσωση των ορίων ηλικίας στο δημόσιο τομέα πρέπει να γίνει με την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών στα 65 έτη ή, αντίθετα, με τη μείωση του ορίου ηλικίας των ανδρών στα 60 έτη;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ