Πέμπτη 19 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ «ΚΑΖΗ»
Επιμένουν αγωνιστικά

Απεργοί μπροστά στην πύλη του εργοστασίου
Απεργοί μπροστά στην πύλη του εργοστασίου
Καθολική ήταν και πάλι η συμμετοχή των εργαζομένων, στο εργοστάσιο του «ΚΑΖΗ» στο Κρυονέρι, στη νέα 24ωρη απεργία που έγινε χτες με απόφαση του σωματείου για τη διεκδίκηση της άμεσης καταβολής των δεδουλευμένων τους. Οι εργαζόμενοι φθάνουν στο εργοστάσιο του Κρυονερίου τους 120 και πολλοί από αυτούς έχουν να πληρωθούν μέχρι και επτάμισι μήνες. Ανάλογη κατάσταση επικρατεί και στη μονάδα της επιχείρησης στα Οινόφυτα, ενώ εκτιμάται ότι η εργοδοσία οφείλει στους εργαζόμενους συνολικά, πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ.

Από μόνη της η συμμετοχή των εργαζομένων αποτελεί απάντηση και στην προχτεσινή προσπάθεια του εργοδότη να τους εκβιάσει λέγοντας ότι για να πάρουν λεφτά θα πρέπει να επιστρέψουν στη δουλιά. Αλλά και στην προσπάθειά του να χτυπήσει την απεργιακή κινητοποίηση έξω από την πύλη του εργοστασίου δίνοντας εντολή στα πούλμαν να μη μεταφέρουν τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι αν δεν πληρωθούν μέχρι και το τέλος της βδομάδας θα προχωρήσουν σε Γενική Συνέλευση την επόμενη Δευτέρα για τον προγραμματισμό νέων κινητοποιήσεων. Επίσης, την επόμενη βδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση με την εργοδοσία και το υπουργείο Εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ