Παρασκευή 20 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΑΛΟΜΟΙΡΗΣ»
Καλλιτεχνικός πλούτος - οικονομική πενία

«Ο Ζορμπάς» του Μίκη Θεοδωράκη από το μπαλέτο της Οπερας της Σόφιας
«Ο Ζορμπάς» του Μίκη Θεοδωράκη από το μπαλέτο της Οπερας της Σόφιας
Με ελάχιστα χρήματα, χωρίς ανανέωση της προγραμματικής του σύμβασης με το ΥΠΠΟ, το Φεστιβάλ «Μανώλης Καλομοίρης» συνεχίζει - για ενδέκατη χρονιά - τη διαδρομή του. Στο νησί του Πυθαγόρα, τη Σάμο (23/7 - 19/8), θα φιλοξενηθούν κλασική, σύγχρονη, παραδοσιακή και έντεχνη ελληνική μουσική, θέατρο και χορός.

Οπως αναφέρει η καλλιτεχνική του διευθύντρια, Ελενα Μουζάλα «το φεστιβάλ "Μανώλης Καλομοίρης" χρειάζεται το ενεργό ενδιαφέρον όλων για να σταθεί στο ύψος του και να συνεχίζει να προσφέρει ποιοτικές εκδηλώσεις στους κατοίκους και επισκέπτες της Σάμου και των γύρω νησιών... Στόχος ενός τέτοιου Φεστιβάλ, αφιερωμένου στον εθνικό συνθέτη Μανώλη Καλομοίρη, είναι κυρίως η προβολή του έργου του, αλλά γενικότερα, της λόγιας ελληνικής και ξένης μουσικής».

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 23/7 με τις Μαρία Φαραντούρη και Λυδία Κονιόρδου, σε «Μύθους Γυναικών». Ακολουθεί «Ο Ζορμπάς» του Μίκη Θεοδωράκη από το μπαλέτο της Οπερας της Σόφιας. Χορογραφία: Lorca Massine (25/7, Πυθαγόρειο). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμα: Συναυλία του κουιντέτου πνευστών Melos Brass (30/7, Καρλόβασι). Συναυλία Θάνου Μικρούτσικου (1/8, Καρλόβασι). «Αρμονία σε δύο φωνές και ένα πιάνο» με τις σοπράνο Αλεξάνδρα Ματθαιουδάκη και Ινές Ζήκου και τον πιανίστα Φρίξο - Διονύσιο Μόρτζο (3/8, Βαθύ). Μουσική δωματίου με το τρίο «Paderewski» (9/8, Καρλόβασι). Ρεσιτάλ πιάνου της Ελενας Μουζάλα (18/8, Βαθύ). Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με το παιδικό θέατρο της Κάρμεν Ρουγγέρη και το έργο «Οι τρεις σωματοφύλακες» (19/8, Πυθαγόρειο).

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθεί συναυλία έντεχνου τραγουδιού, με τους Ευανθία Ρεμπούτσικα και Παναγιώτη Καλατζόπουλο (18/7, Ράχες Ικαρίας). Συναυλία παραδοσιακής μουσικής Σάμου, με τη μουσική σχολή «Αρμονία» (29/7, Καρλόβασι). Τζαζ, με τον Γιώργο Τσώλη (4/8, Πυθαγόρειο). Συναυλία έντεχνου τραγουδιού με τους: Σωκράτη Μάλαμα και Αλκίνοο Ιωαννίδη (7/8, Πυθαγόρειο), ρεμπέτικη μουσική με την Σωτηρία Λεονάρδου (16/8, Ορμος Μαραθόκαμπου, 18/8, Φούρνοι).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ