Σάββατο 21 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Επιτακτική ανάγκη συσπείρωσης των εργαζομένων

Με αφορμή τη ΓΣ του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων - που έγινε την περασμένη Δευτέρα - για τις διώξεις των Η. Γεράκου και Ε. Δαφέρμου, από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου, η Κομματική Οργάνωση Γεωπονικής του ΚΚΕ επισημαίνει σε ανακοίνωσή της «τον ξεκάθαρο πολιτικό και συνδικαλιστικό χαρακτήρα αυτών των διώξεων, που δεν είναι οι μοναδικές, καθώς υπάρχει διάχυτο ένα συνολικό κλίμα τρομοκρατίας απέναντι στους εργαζόμενους, σε κάθε γωνιά του ΓΠΑ».

Υπενθυμίζεται ότι η πρυτανεία του ΓΠΑ το προηγούμενο διάστημα προχώρησε σε διώξεις εναντίον εργαζομένων που τόλμησαν να εκφράσουν τις απόψεις τους και να αντιπαρατεθούν με την αντιεκπαιδευτική πολιτική.

«Το κλίμα αυτό τραβάει και παραπέρα. Δεν τους αρκεί μόνο ο φόβος, θέλουν τον εργαζόμενο υπερασπιστή της πολιτικής που τον καταρρακώνει. Πιο περίτρανη απόδειξη του ρόλου του είναι η στάση του στην τελευταία γενική συνέλευση του συλλόγου, όπου τόσο εισηγητικά, όσο και μέσα από την πρόταση για ψήφιση, έκανε τα πάντα προκειμένου να αθωώσει τη στάση της πρυτανείας, μίλησε για τυχαία και μεμονωμένα περιστατικά και ανυπαρξία πολιτικών και συνδικαλιστικών διώξεων και εν τέλει κατηγόρησε τους ίδιους τους εργαζόμενους για τη δήθεν προκλητική, αντιδεοντολογική και ταραχοποιό στάση τους», επισημαίνεται.

«Αυτά τα γεγονότα δε θα δημιουργούνταν ποτέ, εάν προηγουμένως δεν είχε στηθεί το αντίστοιχο πολιτικό σκηνικό. Δείχνουν την επιτακτική ανάγκη που υπάρχει, ώστε στο ΓΠΑ να δημιουργηθεί αυτός ο δημοκρατικός, ταξικός πόλος συσπείρωσης των εργαζομένων που θα αντιπαλεύει τόσο την πολιτική που γεννά αυτά τα φαινόμενα, όσο και τα αποτελέσματά της, αλλά και τους εφαρμοστές της. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό, πρέπει οι εργαζόμενοι να αναθαρρήσουν και με πρωτόβουλο και αγωνιστικό πνεύμα να κάνουν δική τους υπόθεση αυτή τη μάχη ως το μόνο τρόπο υπεράσπισης των δικαιωμάτων τους και διεκδίκησης της ζωής που αξίζει σε αυτούς και στις οικογένειές τους», καταλήγει η ανακοίνωση.

  • Το κύμα διώξεων που έχει εξαπολύσει η Πρυτανεία του ΓΠΑ, αλλά και η διοίκηση του ΤΕΙ Πειραιά καταγγέλλει ο Σύλλογος Φοιτητών Νομικής, με ομόφωνη απόφασή του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «τα φαινόμενα αυτά αποτελούν τη συνέχεια της επίθεσης της κυβερνητικής πολιτικής, η οποία προσπαθεί διά πυρός και σιδήρου να προωθήσει τα κυβερνητικά μέτρα».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ