Τρίτη 24 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Καταγγέλλει νέο κρούσμα αστυνομικής βίας

Ενα νέο κρούσμα αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας, που έρχεται να προστεθεί στην ατελείωτη αλυσίδα τέτοιων περιστατικών, καταγγέλλει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη» με ανακοίνωσή της.

Το περιστατικό εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα της 13 Ιούλη σε κεντρικό δρόμο της Αθήνας κοντά στην Ομόνοια. Διερχόμενος πολίτης (Γ. Β.) βλέποντας να κακοποιείται βάναυσα από αστυνομικούς - ήταν ήδη αιμόφυρτος - χρήστης ναρκωτικών ουσιών, διαμαρτυρήθηκε για την απαράδεκτη συμπεριφορά. Το αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί και ο ίδιος και με χειροπέδες να οδηγηθούν μαζί με τον χρήστη στο ΑΤ Ακρόπολης, να περάσει τη νύχτα στο κρατητήριο, να σχηματιστεί δικογραφία κοινή με τον συλληφθέντα χρήστη, με την οποία παραπέμπεται στο αυτόφωρο με τις κατηγορίες της «απιστίας, απείθειας, απειλής και εξύβρισης».

«Την ανάκληση των προκατασκευασμένων κατηγοριών κατά του Γ. Β. που το μόνο έγκλημά του είναι ότι συμπεριφέρθηκε σαν άνθρωπος», απαιτεί η «Δημοκρατική Συσπείρωση» και καλεί μαζί με άλλους φορείς, στη δίκη του Γ. Β., αύριο Τετάρτη, στις 9 το πρωί, στο κτίριο 7 της Ευελπίδων.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το περιστατικό δεν είναι μεμονωμένο γεγονός, όπως κάθε φορά ισχυρίζεται η κυβέρνηση», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. «Πρόκειται - συνεχίζει - για προϊόντα της ίδιας πολιτικής, που ενθαρρύνει και καθοδηγεί τέτοιες συμπεριφορές, με κύριο στόχο την καλλιέργεια κλίματος τρομοκρατίας, το οποίο, ανάμεσα στα άλλα, θα αποτρέπει κάθε ιδέα αντίστασης στην ασκούμενη πολιτική. Θέλει να τρομοκρατήσει το λαϊκό κίνημα, να αποτρέψει τη συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες, την εκδήλωση κοινωνικής αλληλεγγύης, η οποία είναι κατάκτηση και δικαίωμά μας. Θέλει να επιβάλει την ανοχή, αν όχι τη συνενοχή, στον αυταρχισμό, στην αποδοχή της βάναυσης καταπάτησης των στοιχειωδών δικαιωμάτων, των αντιλαϊκών πολιτικών που κλιμακώνονται καθημερινά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ