Τετάρτη 25 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Σκληρή εκμετάλλευση στους συμβασιούχους

Την άμεση πρόσληψή τους με συμβάσεις αορίστου χρόνου απαίτησαν οι ταξικές δυνάμεις

Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα αποτελούν οι σχεδόν 200 συμβασιούχοι που απασχολούνται στη βιομηχανία «Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων» (ΕΑΣ). Προσφέρουν την ίδια εργασία με τους συναδέλφους τους που δουλεύουν απευθείας στα ΕΑΣ, ωστόσο παίρνουν μικρότερους μισθούς και χάνουν μια σειρά δικαιώματα που τους καθιστά ακόμα πιο φθηνά εργατικά χέρια, αλλά και «Δούρειο Ιππο» για το χτύπημα των δικαιωμάτων των άλλων εργαζομένων. Αποτέλεσμα των αντεργατικών νόμων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, το κλαδικό Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας έχει ήδη πραγματοποιήσει δύο συγκεντρώσεις συμβασιούχων στο εργοστάσιο των ΕΑΣ στον Υμηττό, με στόχο την οργάνωση του αγώνα τους. Μάλιστα, ύστερα από παρέμβασή του στην εργοδοσία, οι συμβασιούχοι εξασφάλισαν συμβάσεις, αφού για ένα διάστημα δούλευαν χωρίς να έχουν υπογράψει ούτε αυτή τη σύμβαση.

Το ζήτημα των συμβασιούχων έθεσαν και στο ΔΣ του επιχειρησιακού Σωματείου Εργαζομένων στο εργοστάσιο του Υμηττού οι ταξικές συνδικαλιστικές δυνάμεις, η «Εργατοϋπαλληλική Ενότητα», αναδεικνύοντας τις άθλιες συνθήκες εργασίας που βιώνουν και διατυπώνοντας αιτήματα για την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων τους. Ομως η πλειοψηφία του Σωματείου - ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ - όχι μόνο απέρριψε τα αιτήματα, αλλά προχώρησε και σε χυδαία επίθεση κατά των εκπροσώπων της «Εργατοϋπαλληλικής Ενότητας».

Συγκεκριμένα, η «Εργατοϋπαλληλική Ενότητα» πρότεινε την πραγματοποίηση κινητοποιήσεων, με στόχο την πρόσληψη όλων των συμβασιούχων από τα ΕΑΣ, με συμβάσεις αορίστου χρόνου, ίσες αμοιβές και δικαιώματα. Οπως καταγγέλλει η «Εργατοϋπαλληλική Ενότητα», οι παρατάξεις ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ επιτέθηκαν στις ταξικές δυνάμεις με την κατηγορία ότι κάνουν ψηφοθηρία και πως μαζεύουν «συμβασιούχους και τους πουλάνε φούμαρα». Οσο για τις θέσεις της πλειοψηφίας, αναφέρεται ότι «η ΠΑΣΚΕ ξεκαθάρισε πως δε δουλεύει για τα ρουσφέτια της ΔΑΚΕ και τόνισε ότι δεν είναι απαραίτητοι αυτοί οι εργαζόμενοι γιατί δεν υπάρχει δουλιά». Ενώ και οι δύο παρατάξεις «ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να γράψουν τους συμβασιούχους στο σωματείο γιατί δεν είναι εργαζόμενοι των ΕΑΣ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ