Σάββατο 28 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΚΕ
Απειλή οι πυλώνες για τον Πλάτανο

Παρέμβαση για τα σχέδια της ΔΕΗ να εγκαταστήσει πυλώνες υψηλής τάσης μέσα στο χωριό Πλάτανος στην Αχαΐα, έκαναν στη Βουλή με Ερώτησή τους προς τον υπουργό Ανάπτυξης, οι βουλευτές του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης και Ε. Παντελάκη. Στην Ερώτηση επισημαίνεται: «Οι κάτοικοι του χωριού Πλάτανος Ν. Αχαΐας διαμαρτύρονται για το σχεδιασμό της ΔΕΗ ΑΕ, στα πλαίσια της αναβάθμισης του δικτύου της, να εγκαταστήσει πυλώνες υψηλής τάσης, που περνούν μέσα από το χωριό και στη θέση του παλαιότερου δικτύου.

Είναι φανερό ότι, εάν εγκατασταθούν οι πυλώνες σε αυτή τη θέση, μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία και η ζωή των κατοίκων και μάλιστα σε βαθμό που είναι αδύνατη πλέον η διαμονή τους εκεί.

Η κυβέρνηση ευθύνεται και για το συγκεκριμένο σχεδιασμό, αφού, με την πολιτική απελευθέρωσης της ενέργειας και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, που ξεκίνησε επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και που ακολουθεί και αυτή, προωθούνται σχέδια, που χρυσοπληρώνει ο ελληνικός λαός, με κριτήριο το κέρδος και όχι τις λαϊκές ανάγκες. Είναι χαρακτηριστικό το ότι και στην περίπτωση του χωριού Πλάτανος, επικρατεί η λογική του "χαμηλότερου κόστους" και της αύξησης των κερδών, ενώ κυβέρνηση και ΔΕΗ ΑΕ αδιαφορούν για τις επιπτώσεις στη ζωή των κατοίκων και γενικότερα στο περιβάλλον».

Μετά από αυτά, ερωτάται ο υπουργός εάν θα πάρει μέτρα ώστε:

1. Να αλλάξει η μελέτη εγκατάστασης των πυλώνων και να μεταφερθούν αυτοί στη μεγαλύτερη δυνατή απόσταση από τον οικισμό, σε μη κατοικημένη περιοχή, για μεγαλύτερη κάλυψη των ορίων ασφαλείας, όπως προτείνουν οι κάτοικοι του Πλατάνου.

2. Το κόστος της εγκατάστασης να καλυφθεί από τη ΔΕΗ ΑΕ και τον Κρατικό Προϋπολογισμό και να μην επιβαρύνει το λαό και τους εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ