Σάββατο 28 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΓΑΛΟΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ
Επικροτεί και ο ΣΕΒ το νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή

Τα εύσημα των μεγαλοεπιχειρηματιών - οι φορείς των οποίων εκπροσωπούνται από τον ΣΕΒ - απέσπασε το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Η στάση αυτή του ΣΕΒ, δεν είναι άσχετη από το γεγονός ότι με μια σειρά νόμους που έχουν ψηφιστεί από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η φοροδιαφυγή στην οποία επιδιδόταν - με μαεστρία και με οργανωμένο τρόπο - οι μεγάλες επιχειρήσεις, έχει στην ουσία νομιμοποιηθεί.

Εκφράζοντας, λοιπόν, την ικανοποίηση των μεγαλοεπιχειρηματιών για το καθεστώς φορολογικής ασυλίας που έχει θεσπιστεί για τις μεγάλες επιχειρήσεις, με χτεσινή ανακοίνωσή του, ο ΣΕΒ, θεωρεί πως το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, «αποτελεί ένα πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση». Σπεύδει μάλιστα να διατυπώσει την άποψη πως «μόνιμα αποτελέσματα θα διασφαλιστούν από την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος» που θα έχει ως πυρήνα προληπτικές και κατασταλτικές δράσεις, καθώς και δράσεις δημιουργίας της απαιτούμενης υποδομής.

Προκαλώντας μάλιστα την κοινή νοημοσύνη, η ηγεσία του ΣΕΒ, θεωρεί πως η μάχη κατά της φοροδιαφυγής θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως «εθνικό θέμα», στα πλαίσια της εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου προγράμματος. Παράλληλα, ο ΣΕΒ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μακροχρόνια «καμπάνια» ενημέρωσης του κοινού, με στόχο την ευαισθητοποίησή του ως προς τις αρνητικές επιπτώσεις της φοροδιαφυγής στο κοινωνικό σύνολο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ