Τρίτη 31 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κυπριακή «Ιφιγένεια εν Ταύροις»

«Ιφιγένεια η εν Ταύροις» από το ΘΟΚ
«Ιφιγένεια η εν Ταύροις» από το ΘΟΚ

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου (ΘΟΚ) θα παρουσιάσει (3-4/8) στην Επίδαυρο την ευριπιδική «Ιφιγένεια η εν Ταύροις», σε μετάφραση Κ. Χ. Μύρη, μουσική Θάνου Μικρούτσικου, σκηνοθεσία - κίνηση Γιάννη Μαργαρίτη.

Η Ιφιγένεια ζει στην Ταυρίδα, ως ιέρεια του ναού της Αρτέμιδος, εντεταλμένη να προετοιμάζει για θυσία τους Ελληνες, που φθάνουν στη γη του Θόα. Η ίδια θυσιάστηκε για να ξεκινήσουν τα πλοία των Ελλήνων για την Τροία. Η Θεά Αρτεμις όμως την έσωσε από το μαχαίρι του στρατηλάτη πατέρα της, για να την υπηρετεί στην Ταυρίδα, όπου φτάνει ο αδελφός της Ορέστης, για να εξιλεωθεί για τη μητροκτονία του. Ο Ορέστης με τον σύντροφό του Πυλάδη συλλαμβάνονται και οδηγούνται για θυσία. Ομως αναγνωρίζονται από την Ιφιγένεια και οργανώνουν τη διαφυγή τους.

Τα σκηνικά είναι του Αντη Παρτζίλη, τα κοστούμια του Σταύρου Αντωνόπουλου, συνεργάτης χορογραφίας Ανδρομάχη Δημητριάδου Lindahl, μουσική διδασκαλία Εύη Αυξεντίου, φωτισμοί Γιάννη Μαργαρίτη - Γιώργου Κουκουμά. Παίζουν: Στέλλα Φυρογένη, Νεοκλής Νεοκλέους, Αχιλλέας Γραμματικόπουλος, Γιώργος Μουαΐμης, Αντώνης Κατσαρής Ανδρέας Τσουρής, Μαργαρίτα Ζαχαρίου και πολυμελής γυναικείος Χορός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ