Τρίτη 31 Ιούλη 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ «ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΤΕΓΗ»
Κλιμακώνουν για τους Παιδικούς Σταθμούς

Χτες, κατέλαβαν το γραφείο του υφυπουργού Υγείας

Γονείς και εργαζόμενοι στο γραφείο του υφυπουργού Υγείας
Γονείς και εργαζόμενοι στο γραφείο του υφυπουργού Υγείας
Σε κατάληψη του γραφείου του υφυπουργού Υγείας, Γ. Κωνσταντόπουλου, προχώρησαν χτες το Σωματείο Εργαζομένων στους Ιδιωτικούς Παιδικούς Σταθμούς και εργαζόμενοι των πέντε παιδικών σταθμών του Ιδρύματος «Παιδική Στέγη».

Η κινητοποίηση έγινε σε συνέχεια προηγούμενων, ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της διοίκησης του Ιδρύματος να κλείσουν τους παιδικούς σταθμούς, πετώντας στο δρόμο τούς, σχεδόν, 60 εργαζόμενους αλλά και τα 500 παιδιά που φιλοξενούν. Ταυτόχρονα, αποτελεί απάντηση στον εμπαιγμό της κυβέρνησης, που όλο το προηγούμενο διάστημα μέχρι και σήμερα μοιράζει αόριστες υποσχέσεις για να ξεφύγει από τις τεράστιες ευθύνες της και να κερδίσει χρόνο, προκειμένου να εκτονώσει την αγωνιστική διάθεση εργαζομένων και γονέων.

Από νωρίς το πρωί, το Σωματείο, οι εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς του Ιδρύματος και γονείς των παιδιών, κατέλαβαν το γραφείο, απαιτώντας άμεση συνάντηση με τον υφυπουργό. Μαζί τους και τα στελέχη της Γραμματείας Αθήνας του ΠΑΜΕ, Κ. Μυτιληνιού και Γ. Κομνηνός. Κάτω από την πίεση της κινητοποίησης, ο υφυπουργός δεσμεύτηκε τηλεφωνικά στον πρόεδρο του σωματείου Γ. Μπουλούγαρη ότι σήμερα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη των αρμόδιων υπουργείων για το θέμα και θα ακολουθήσει συνάντηση με αντιπροσωπεία του Σωματείου. Οι εργαζόμενοι απαιτούν να μην κλείσει κανένας σταθμός, μόνιμη και σταθερή δουλιά για όλους, κατάργηση των τροφείων, αποκλειστικά δημόσιους και δωρεάν κρατικούς παιδικούς σταθμούς και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ