Πέμπτη 2 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΡΩΣΙΑΣ
Νέα απόφαση «εξάλειψής» του

«Ο αγώνας θα συνεχιστεί», η απάντηση του κόμματος

Στις 31 Ιούλη εξαντλήθηκαν σχεδόν όλες οι νομικές δυνατότητες που είχε το Κομμουνιστικό Εργατικό Κόμμα Ρωσίας - Κόμμα Κομμουνιστών της Ρωσίας, (ΚΕΚΡ - ΚΚΡ), κατά της απόφασης «εξάλειψής» του ως «πολιτικού κόμματος», που έλαβε η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης της Ρωσίας. Συγκεκριμένα, το Ακυρωτικό τμήμα του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας απέρριψε την προσφυγή του ΚΕΚΡ, επικυρώνοντας έτσι την απόφαση της «εξάλειψης», που είχε εκδώσει το Ανώτατο Δικαστήριο. Να σημειωθεί ότι λίγες μέρες νωρίτερα και το Συνταγματικό Δικαστήριο είχε απορρίψει το αίτημα του ΚΕΚΡ να θεωρηθεί αντισυνταγματική η παράδοση στις αρχές των προσωπικών δεδομένων 50 χιλιάδων μελών του κόμματος.

Με τη συγκεκριμένη δικαστική απόφαση όχι μόνον αποκλείεται η αυτοτελής συμμετοχή του ΚΕΚΡ - ΚΚΡ στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές, αλλά και μπαίνουν νέα σοβαρά εμπόδια στην πολιτική δράση του κόμματος. Ετσι, για παράδειγμα, το κόμμα πλέον δεν μπορεί να πάρει αυτοτελώς μέρος ούτε στις τοπικές εκλογές και όπως και στις βουλευτικές, θα πρέπει να «ενσωματωθεί» στα ψηφοδέλτια κάποιου πολιτικού σχηματισμού, που έχει επικυρωθεί ως «πολιτικό κόμμα», ενώ για να μπορέσει να συνεχίσει να εκδίδει την εφημερίδα του «Εργαζόμενη Ρωσία» θα πρέπει από μόνο του να «αυτοανακηρυχτεί» ως «κοινωνικο-πολιτική οργάνωση».

Η απόφαση αυτή βγήκε με την αιτιολογία πως το ΚΕΚΡ - ΚΚΡ δεν έχει πάνω από 50 χιλιάδες μέλη, όπως απαιτεί ο νόμος, τη στιγμή που το ΚΕΚΡ-ΚΚΡ παρέδωσε τα στοιχεία 56 χιλιάδων μελών του, όμως οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Δικαιοσύνης, με αυθαίρετο τρόπο, «έσβησαν» χιλιάδες μέλη του, με στόχο να μην καταγραφεί αυτό ως «πολιτικό κόμμα» και έτσι να μην έχει το δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές του Δεκέμβρη. Το ΚΕΚΡ - ΚΚΡ κερδίζοντας αρκετές περιφερειακές δίκες «επανέφερε» χιλιάδες «σβησμένα» μέλη, αναγνωρίζοντας συνολικά 46.467 μέλη. Η οριστική δικαστική απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου λήφθηκε την ώρα που εκκρεμούν άλλες 4 περιφερειακές δίκες, με τις οποίες το ΚΕΚΡ - ΚΚΡ επιδίωκε να επαναφέρει και τα υπόλοιπα «σβησμένα» από τις αρχές μέλη του.

Ο Βίκτορ Τιούλκιν, Α΄ Γραμματέας της ΚΕ του ΚΕΚΡ - ΚΚΡ, δήλωσε μετά την απόφαση, σχετικά με τις προοπτικές του κόμματος: «Το κόμμα θα συνεχίσει να δουλεύει χωρίς επικύρωση από τις αρχές. Και μάλιστα με την ίδια σύνθεση, με το ίδιο Πρόγραμμα και το ίδιο Καταστατικό, στην ίδια κατεύθυνση, που δεν είναι άλλη από την οργάνωση των ίδιων των εργαζομένων στον αγώνα για τα δικαιώματά τους. Τα όποια ζητήματα αλλαγής τακτικής, που απορρέουν από την εξάλειψη της επικύρωσής μας ως νομικού προσώπου, θα εξεταστούν στην Ολομέλεια της ΚΕ τις επόμενες μέρες. Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας θα συνεχιστεί!»


Ι.Π.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ