Κυριακή 19 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΝΘΕΤΗ ΕΚΔΟΣΗ: "7 ΜΕΡΕΣ ΜΑΖΙ"
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΣΚΑΚΙ
Νέα και Εκδηλώσεις
  • ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ όλους τους φίλους, σκακιστές, παράγοντες κλπ που ανταποκρίνονται με τα καλύτερα λόγια για τη σκακιστική στήλη του «Ρ», καθώς και όσους μας στέλνουν e-mail στο «rdrchess@yahoo.gr». Ειδικότερα ευχαριστούμε τον ΣΟ Αμπελοκήπων, τον Ηλία Κουρκουνάκη, τον πρόεδρο του ΣΟ Καβάλας Βασίλη Λιόγκα, το φιλόλογο σκακιστή - αναλυτή Κώστα Κουτσούκο, τον προπονητή Σπύρο Ιλαντζή, τον ΥΜ Κώστα Κεσόγλου, τους παράγοντες του ΣΑΕ Απόστολο Τζιτζά και Θανάση Γερούκαλη και πολλούς άλλους.
  • ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Καλοκαιρινά Διεθνή Τουρνουά, που χρόνια τώρα «μαγνητίζουν» (σε συνδυασμό με το υπέροχο κλίμα της χώρας) εκατοντάδες σκακιστές και σκακίστριες απ' όλο τον κόσμο, υπάρχει κι ένα άλλο διεθνές τουρνουά που «μαγνητίζει» τον σκακιστικό κόσμο κι όχι μόνο. Πρόκειται για το «Arctic Cup Challenge», Ανοιχτό Διεθνές Τουρνουά της πόλης Τρόμσο στη Βόρεια Νορβηγία, όπου αυτή την εποχή τους έτους ο ήλιος δε δύει καθόλου!

Εκεί, λοιπόν, στον αρκτικό κύκλο, διεξάγεται το παραδοσιακό τουρνουά με τη συμμετοχή του 16χρονου Νορβηγού GM Μάγκνους Κάρλσεν (πρόσφατα πήρε την 1η θέση στο ισχυρό ΔΤ του Μπιλ της Ελβετίας), αλλά και άλλων ισχυρών σκακιστών.

Μετά τον 4ο γύρο είχαν προηγηθεί: 1-2 Μασιέχα (Πολων. 2596), Λιε (Νορβ. 2536) από 4 βαθμούς. 3-9 Γκασίμοβ (Αζερ. 2655), Γκούρεβιτς (Τουρκ. 2633), Μπρόντσκι (Ουκρ. 2595), Επίσιν (Ρωσ. 2587), Αγκντενστάιν (Νορβ. 2582), Μπουρμάκιν (Ρωσ. 2581) και Τόμας (Πολων. 2275) όλοι με 3,5 βαθμούς.

  • ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ το σκακιστικό περιοδικό «Ελληνικό Σκάκι» που επιμελείται η ΕΣΟ. Ενα ποιοτικό και επιμελημένο περιοδικό που φιλοδοξεί να γίνει απαραίτητο στους Ελληνες σκακιστές και σκακίστριες με στόχο την ενημέρωση, την ψυχαγωγία, αλλά και τη βελτίωσή τους. Μερικοί από τους τίτλους: «Ελληνικά και Διεθνή Νέα», «Οι κορυφαίοι αναλύουν», «Από την ιστορία του σκακιού» και πολλά άλλοι.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ