Τρίτη 14 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Η ζωή είναι αλλού

Τον συνθέτη, τραγουδιστή, αλλά και συγγραφέα, τον Νίκο Ξυδάκη, φιλοξενεί η εκπομπή «Η ζωή είναι αλλού», με την Εύη Κυριακοπούλου. Η εκπομπή - που είναι σε επανάληψη - θα μεταδοθεί απόψε στις 24.00 από την ΕΤ-1.

Ο Νίκος Ξυδάκης, γεννημένος στο Κάιρο, εμφανίστηκε στη δισκογραφία το 1978 με την «Εκδίκηση της γυφτιάς», σε στίχους του Μανώλη Ρασούλη και ερμηνευτή τον Νίκο Παπάζογλου. Η ίδια συνεργασία επαναλήφθηκε το 1979 με τον δίσκο «Δήθεν». Θα ακολουθήσει το «Πρώτο βράδυ στην Αθήνα» και το 1985 θα κυκλοφορήσει η «Μανία». Συνθέτης, τραγουδιστής, αλλά και συγγραφέας, ο Νίκος Ξυδάκης έχει δώσει με τις μελοποιήσεις του σε Καβάφη, Σολωμό, Βιζυηνό, Σαπφώ, Ελύτη, Λαπαθιώτη μιαν άλλη ατμόσφαιρα στην ποίηση.

Στην εκπομπή μιλάει για το ταξίδι της ζωής του, που ξεκίνησε στο Κάιρο τη δεκαετία του '60 και που έζησε εκεί όλη την ακμή και την παρακμή της μεγάλης ελληνικής παροικίας. Ακόμη, μιλάει για την αγάπη του για τη μουσική, ιδιαίτερα όταν αυτή αγγίζει την ψυχή και εξομολογείται ότι η μουσική του είναι «μια μουσική των προσφύγων και των περιπλανώμενων ανθρώπων»! Η σκηνοθεσία της εκπομπής ανήκει στον Γιώργο Παναγιωτόπουλο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ