Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ
Καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση

Την εγκληματική και τραμπούκικη ενέργεια του εφοπλιστή Πέτρου Βουτυράκου, ο οποίος επιτέθηκε εναντίον του ναυτεργάτη Νίκου Πυλαρινού και τον έριξε στη θάλασσα, στο λιμάνι της Ζακύνθου, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η ζωή του, κατήγγειλε χτες σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, Τάκης Στρούζας. Η επίθεση έγινε τη στιγμή που ο ναυτεργάτης εκτελούσε εργασίες βαφής και αρνήθηκε να δουλέψει και σε εργασίες επισκευής που εκτελούνταν στο μηχανοστάσιο.

«Αυτά κάνει το εφοπλιστικό και τουριστικό κεφάλαιο με τις πλάτες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έχουν τεράστια ευθύνη και τους αφήνουν να καταπατούν τα δικαιώματα των ναυτεργατών, να μη μετράνε τη ζωή τόσο των ίδιων των εργαζομένων όσο και του επιβατικού κοινού», υπογράμμισε ο Τ. Στρούζας και πρόσθεσε: «Είναι γνωστό ότι στο όνομα του κέρδους οι πλοιοκτήτες βάζουν σε κίνδυνο τόσο τη ζωή των ναυτεργατών όσο και των επιβατών όταν εκτελούν δρομολόγια με σαπιοκάραβα. Η ασυδοσία και οι αυθαιρεσίες της εργοδοσίας είναι τέτοια που φτάνει σε σημείο να βιαιοπραγεί σε βάρος εργαζόμενου».

Καταλήγοντας, κάλεσε τους ναυτεργάτες, όλους τους εργαζόμενους του νησιού να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και συμπαράσταση στο συνάδελφο Νίκο Πυλαρινό, να καταγγέλλουν κάθε περίπτωση τρομοκράτησης ή αυθαιρεσίας σε βάρος εργαζομένων και τόνισε: «Η εργατική τάξη πρέπει να βγάλει και πολιτικά συμπεράσματα, να γυρίσει την πλάτη στο δικομματισμό που επιτρέπει με την πολιτική του στο εφοπλιστικό κεφάλαιο να μεταχειρίζεται τους ναυτεργάτες με απαράδεκτο τρόπο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ