Πέμπτη 23 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Σε ετοιμότητα για την υπεράσπιση του μεροκάματου

Σε χτεσινή συνάντηση με τη διοίκηση του ΟΛΠ ΑΕ οι εκπρόσωποι των εργαζομένων ξεκαθάρισαν ότι δε θα επιτρέψουν καμιά αλλαγή χρήσης σε τμήματα της Ζώνης

Αποφασισμένοι να αποτρέψουν τα σχέδια συρρίκνωσης της Ζώνης είναι οι εργατοτεχνίτες στο Πέραμα
Αποφασισμένοι να αποτρέψουν τα σχέδια συρρίκνωσης της Ζώνης είναι οι εργατοτεχνίτες στο Πέραμα
Σε αγωνιστική επαγρύπνηση βρίσκονται οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, έτοιμοι να αποτρέψουν μία ακόμα επίθεση που προετοιμάζεται σε βάρος του δικαιώματός τους στη δουλιά. Η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας το διαλυτικό έργο της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζει μαζί με τη διοίκηση του ΟΛΠ ΑΕ αλλαγή χρήσης τμημάτων της Ζώνης για λογαριασμό των εφοπλιστών και των πολυεθνικών εταιρειών μεταφορών που επιδιώκουν να μετατρέψουν τη Ζώνη σε αλάνα εναπόθεσης κοντέινερ.

Στα πλαίσια αυτά κινδυνεύει με απαξίωση και η πλωτή δεξαμενή στο Πέραμα, που αποτελεί το κύριο εργαλείο για τις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες. Χτες το μεσημέρι, κάτω από την απαίτηση των διοικήσεων όλων των σωματείων της Ζώνης, έγινε συνάντηση των συνδικαλιστών με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ Ν. Αναστασόπουλο.

Στη διάρκεια της συνάντησης καταγγέλθηκε η προσπάθεια που γίνεται εν κρυπτώ να αλλάξει χρήση ο μόλος της ΔΕΗ στο Κερατσίνι και από ναυπηγοεπισκευαστικός να μετατραπεί σε σταθμό φορτοεκφόρτωσης οχηματαγωγών πλοίων (RO/RO) από την Κύπρο. Από τους εργαζόμενους ξεκαθαρίστηκε ότι αυτό δε θα περάσει, ενώ ο Αναστασόπουλος, προφανώς για να «καθησυχάσει τα πνεύματα» λόγω της προεκλογικής περιόδου, «δεσμεύτηκε» ότι ο ΟΛΠ θα προσπαθήσει να βρει άλλο χώρο για τον κατάπλου των κυπριακών οχηματαγωγών.

Σε ό,τι αφορά την πλωτή δεξαμενή, υπενθυμίζεται ότι με τον αγώνα των εργατοτεχνιτών αποτράπηκε η ιδιωτικοποίησή της, με πρόσχημα τότε την επισκευή της και ο ΟΛΠ αναγκάστηκε να της κάνει μερική επισκευή και να δοθεί παράταση στη λειτουργία της. Η παράταση αυτή λήγει στο τέλος του Αυγούστου, που σημαίνει ότι αν δε δοθεί νέα από τον αρμόδιο νηογνώμονα, η δεξαμενή θα παροπλιστεί.

Οι εργαζόμενοι απαίτησαν να γίνουν κανονικά οι επισκευαστικές εργασίες της δεξαμενής από τον ΟΛΠ, ώστε να λειτουργήσει απρόσκοπτα και μέχρι να ξεκινήσουν οι εργασίες αυτές να μη μείνει ούτε μέρα κλειστή. Σύμφωνα με τον Ν. Αναστασόπουλο, το θέμα αυτό θα συζητηθεί στις 28 Αυγούστου στο ΔΣ του Οργανισμού. Από τους εργαζόμενους έγινε σαφές ότι θα προστατεύσουν με πολύμορφους αγώνες τη Ζώνη και θα επιβάλουν την παραγωγική της ανασυγκρότηση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ