Παρασκευή 24 Αυγούστου 2007
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Καταγγελίες για τις συλλήψεις διαδηλωτών

Ποινικές διώξεις, άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος των διαδηλωτών, που συνελήφθησαν, το βράδυ της Τρίτης, κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για το θάνατο του 25χρονου Νιγηριανού Τόνι Ονιόχα στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς. Οι περισσότεροι από τους νεαρούς συνελήφθησαν από την Αστυνομία στην οδό Αγγελάκη και όπως δήλωσαν οι συνήγοροί τους δεν έχουν καμία σχέση με τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν σε άλλο σημείο της πορείας μεταξύ αστυνομίας και κουκουλοφόρων.

Σε βάρος των 20 συλληφθέντων απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος για διατάραξη κοινής ειρήνης, ενώ οι 10 από αυτούς κατηγορούνται και για πρόκληση σωματικής βλάβης. Από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης ορίστηκε ρητή δικάσιμος για τις 5 Δεκέμβρη 2007, ενώ και οι 20 νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο μεταξύ, οι συνήγοροί τους διατύπωσαν καταγγελίες για παράνομη κατακράτηση, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τις έρευνες που διενήργησαν οι αστυνομικοί στα σπίτια των συλληφθέντων. Σημειώνεται ότι οι διαδηλωτές παρέμειναν στα κρατητήρια της Ασφάλειας δύο νύχτες, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. «Υπάρχει καταπάτηση των νόμιμων διαδικασιών, καθώς οι συλληφθέντες κρατήθηκαν για πάνω από 24 ώρες», δήλωναν οι συνήγοροί τους.

Υπενθυμίζεται ότι ο άτυχος Νιγηριανός βρήκε τραγικό θάνατο το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, πέφτοντας από μπαλκόνι καφετέριας στον πεζόδρομο της Καλαμαριάς. Οι συγγενείς του θύματος αλλά και αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για εμπλοκή δύο αστυνομικών με πολιτικά που κυνήγησαν τον Τόνι και τον ανάγκασαν να πηδήξει από το μπαλκόνι για να σωθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ