Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εγκαίνια Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

Ξεκινάει αύριο η πρώτη φάση «πειραματικής» ή «δοκιμαστικής» λειτουργίας του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, όπως χαρακτηρίζεται στο οργανόγραμμα.

Σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, ο πρόεδρος του ΔΣ του Οργανισμού Αλ. Μπακατσέλος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής Ν. Αθηναίος, παρουσίασαν το πρόγραμμα εκδηλώσεων μέχρι τον Δεκέμβρη, το οποίο χωρίζεται σε δύο κατηγορίες: Σε παραγωγές του ΜΜΘ και σε φιλοξενούμενες εκδηλώσεις.

Στις δεύτερες, υπάγονται οι εκδηλώσεις που γίνονται στα πλαίσια και με τον οργανωτικό και καλλιτεχνικό έλεγχο των «Δημητρίων» και οι συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίες σύμφωνα με τον ιδρυτικό νόμο του ΜΜΘ, δικαιούνται να δίνουν σ' αυτό έναν ορισμένο αριθμό συναυλιών κάθε περίοδο.

Οι καθ' αυτό παραγωγές του ΜΜΘ αρχίζουν με δύο συναυλίες της «Βασιλικής Φιλαρμονικής Ορχήστρας» στις 3 και 4 του Σεπτέμβρη. Η δεύτερη συναυλία είναι αφιερωμένη στον 75χρονο Μίκη Θεοδωράκη, αφορά στο έργο του «Ρέκβιεμ» («Ακολουθία εις κεκοιμημένους»). Μέχρι το Δεκέμβρη θα παρουσιαστούν ακόμη: Ρεσιτάλ του Ολλανδού πιανίστα Martyn van den Hoek και της Αλεξάνδρας Παπαστεφάνου. Η Συμφωνική Ορχήστρα Λονδίνου, Orchestra με τη συμμετοχή του Λεωνίδα Καβάκου (12/11). Συναυλία της Ελένης Καραΐνδρου. Η ορχήστρα «Chech Philarmonic» (7 και 8 του Δεκέμβρη) κ.ά. Στα πλαίσια του γιορτασμού της πόλης, στις 27 του Οκτώβρη, θα παρουσιαστεί συναυλία χορωδιακής - συμφωνικής μουσικής με τα έργα «Missa Solemnis», «Επίσημη Λειτουργία» του Μπετόβεν, με συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και της Χορωδία «Karl Forster Chor» του Βερολίνου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ