Σάββατο 2 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Μαφάλντα... στο Γκάζι

Δύο από τους πασίγνωστους ήρωες του Αρκά
Δύο από τους πασίγνωστους ήρωες του Αρκά
Επικίνδυνες... φάτσες θα κυκλοφορούν από τις 6 μέχρι τις 12 Σεπτέμβρη στην «Τεχνόπολη» στο Γκάζι. Επικίνδυνες για τη μιζέρια, την κατάθλιψη, το άγχος και όσα μας καταδυναστεύουν καθημερινά. Στο Γκάζι, λοιπόν, και στις παραπάνω ημερομηνίες θα πραγματοποιηθεί το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κόμικς του περιοδικού κόμικς (και όχι μόνο) «Βαβέλ», με φετινό τίτλο... «ΧΑ!».

Τίτλος χαρακτηριστικός, αφού ο φετινός θεματικός άξονας του Φεστιβάλ είναι το χιούμορ στο μεταίχμιο των δύο χιλιετιών, πάντα μέσα από το πρίσμα της τέχνης των κόμικς. Οπως κάθε χρόνο θα υπάρχει η κεντρική έκθεση με έργα ξένων και Ελλήνων δημιουργών κόμικς ειδικά φτιαγμένα για τη διοργάνωση, αλλά και οι παράλληλες εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν αναδρομικές εκθέσεις διάσημων δημιουργών, ειδικά αφιερώματα, προβολές, καθημερινές συναυλίες, θέατρο δρόμου και πολλά άλλα νεανικά δρώμενα.

Τιμώμενο πρόσωπο φέτος θα είναι ο εκπληκτικός Αργεντινός Quino, ο δημιουργός της πασίγνωστης Μαφάλντα, ενώ το Φεστιβάλ θα τιμήσουν με την παρουσία τους και άλλα γνωστά ονόματα, πρωτοποριακές ομάδες και σχεδιαστές από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Φιλανδία, τη Νορβηγία, το Βέλγιο, τη Σουηδία, την Ελβετία, τη Γερμανία, τη Νέα Ζηλανδία.

Δε θα λείπουν, βέβαια, και οι δικοί μας δημιουργοί, με προεξάρχοντα φέτος τον Αρκά, στον οποίο θα γίνει ειδικό αφιέρωμα με έκθεση και γιορτή για τα 20 χρόνια δημιουργικής παρουσίας του.

Στο εικαστικό μέρος του Φεστιβάλ ξεχωρίζει η έκθεση της ιταλικής εικαστικής ομάδας ULTRAPOP, η έκθεση του ζωγράφου και εικονογράφου Βίκτορ Κοέν και η έκθεση της Δέσποινας Μεϊμάρογλου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το αφιέρωμα στον κινηματογράφο του Χονγκ - Κονγκ υπό τον τίτλο «Hong Kong Dynamites» με την προβολή επτά ταινιών. Να σημειωθεί ότι η είσοδος είναι ελεύθερη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ