Κυριακή 26 Αυγούστου 2007 - 1η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΚΛΟΓΕΣ 2007
ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ψήφο στο ΚΚΕ για να ηττηθεί ο δικομματισμός

Κάλεσμα για υπερψήφιση του ΚΚΕ στις εκλογές της 16ης του Σεπτέμβρη απευθύνει η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης, με ανακοίνωση που εξέδωσε χτες και υπογράφεται από τον πρόεδρό της, Κώστα Δρούτσα. Αναφέρει συγκεκριμένα:

«Η Κίνηση Πολιτών Θεσσαλονίκης διαπιστώνει ότι χρόνο με τον χρόνο η κρίση της ελληνικής κοινωνίας καθίσταται ολική. Κρίση που η ρίζα της δε βρίσκεται απλά στο οικονομικό και πολιτικό υπόβαθρο. Εκδηλώνεται πλέον ως ηθική αποχαλίνωση, δίχως όρια. Οι θεσμοί δεν έχουν κύρος και οι αξίες και οι αρχές που διακηρύσσονται ως υπέρτατες αρετές για το κοινωνικό σύνολο, αντιμετωπίζονται με σαρκασμό και ποδοπατιούνται στην πράξη. Ο φανατισμός, η εκμετάλλευση της ανάγκης, ο κυνικός ατομικισμός έγιναν τα γνωρίσματα της καθημερινής ζωής.

Οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι προλετάριοι επιστήμονες, νιώθουν να συνθλίβονται μέσα σε αυτή την παραμορφωτική και αποσαθρωμένη κοινωνία, όπου η Δημόσια Διοίκηση παρέλυσε, η Παιδεία δεν έχει προσανατολισμούς, η παραοικονομία παίρνει τη θέση της επίσημης οικονομίας, τα προϊόντα της νέας τεχνολογίας, απλά καταναλώνονται, το περιβάλλον καταστρέφεται εγκληματικά.

Το κατεστημένο των δυο προσωποπαγών κομμάτων, που μονοπωλούν την πολιτική ζωή, προσπαθεί και πάλι να εκφυλίσει τον προεκλογικό αγώνα, σε μια νέα μορφή αηδιαστικής σκανδαλολογίας, εργαλείο γνωστό και επιστέγασμα της συνηθισμένης τακτικής των δυο κομμάτων, που συνίσταται στο αλληλο-υβρεολόγιο, στις αλληλοκατηγορίες, για τη σημερινή άθλια οικονομική και κοινωνική κατάσταση της χώρας, στην επίκληση μαγικών λέξεων, που εκφράζουν δήθεν τις ιδεολογίες τους και με τις οποίες αν ξαναπάρουν την εξουσία θα εξασφαλίσουν τον "παράδεισο" στους οπαδούς τους, παρέχοντας απίθανες χρηματικές παροχές, όταν και τα δυο κόμματα διεκτραγωδούν την κρισιμότητα της δημοσιοοικονομικής κατάστασης της χώρας.

Η έλλειψη ήθους και υπευθυνότητας θα ξεπεράσει τις προσεχείς μέρες κάθε όριο.

Γι' αυτό η Κίνηση Πολιτών με όλες τις δυνάμεις της θα δώσει τον προεκλογικό αγώνα μέσα από τα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ και του Λαϊκού Μετώπου, ώστε να ηττηθούν οι δυνάμεις του δικομματισμού σε πρώτη φάση και να ανοίξει ο δρόμος για ανάκτηση αυτοπεποίθησης του λαού, στη δύναμή του, για πραγματική αλλαγή, για βελτίωση της ζωής του.

Από τη Θεσσαλονίκη, καλούμε όλους που τους κατέχει η ίδια αγωνία να σηκώσουν το ανάστημά τους.

Την απάντηση στην κρίση θα τη δώσει ενωμένο το συνειδητό κομμάτι του λαού μας, εκείνο που έκανε το χρέος του σε χρόνους χαλεπούς».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ (2006-10-07 00:00:00.0)
Με αποφασιστικότητα στηρίζουμε ΚΚΕ (2004-03-05 00:00:00.0)
Συζήτηση για τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού διαλόγου (2004-01-13 00:00:00.0)
Το αστικό κράτος, η καταστολή και ο χαφιεδισμός (2003-03-09 00:00:00.0)
Να στείλουμε πιο ισχυρό το μήνυμα της αντίστασης (2000-02-01 00:00:00.0)
Οικονομική δύναμη η Θεσσαλονίκη με την ανεργία στο 17%! (1998-02-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ